Bouwwerken zonder bouwvergunning van vorige grondeigenaar

Adrie1945

  • #1
Kennissen van mij hebben onlangs door erving een terrein in eigendom verkregen waarop zowel legale bouwwerken staan alsook een paar bouwwerken die er zonder bouwvergunning zijn neergezet.

Mijn vraag is:
Dit is een bestaande situatie die al jarenlang is gedoogd. Kan de huidige eigenaar desondanks worden verplicht deze niet-legale bouwwerken af te breken?

Dank,
Adrie
 

Pepjo

  • #3
Hangt er vanaf of die bouwwerken er al stonden toen de laatste bestemmingsplan-wijziging werd doorgevoerd. Meestal zijn de bouwwerken die zo'n wijziging overleven daarna soort van legaal. Dat is tenminste een gerechtelijke uitspraak geweest in zo'n soort zaak. De eigenaar kon niet worden gedwongen de bouwsels af te breken, maar hij kreeg natuurlijk nooit meer een bouwvergunning voor aanpassing van de gemeente, zo flauw zijn ze ook wel weer :mrgreen:
 

Adrie1945

  • #4
Het betreft de bijgebouwen van een oude boerderij

Het zijn meest uitbeidingen van bestaande gebouwen en die stammen al van tientallen jaren her. Andere bijgeplaatste bouwwerken hebben de vorm van een open schuur of overkapping.

Onlangs heeft er een gemeentelijke herindeling plaatsgevonden.

Ik wil op dat erf een (sta)-caravan plaatsen, maar de eigenaar is bang dat de gemeente over het bovenstaande moeilijk gaat doen.

Wat kan er zoal gebeuren?

Groet,
Adrie
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #5
Dit forum is een klusforum. Vragen over juridische zaken, en meningsverschillen met leveranciers of overheid horen hier niet thuis.

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu