Bouwstop gekregen i.v.m. overkapping voor fiets.

Babybird

  • #1
Wij wonen in een wijk ongeveer 200 drive-in woningen. I.v.m. gezinsuitbreiding hebben we de woonkamer en keuken op de begane grond gemaakt. Op de eerste verdieping 2 en tweede verdieping 3 slaapkamers.
Op de begane grond is het fietsenhok komen te vervallen. Omdat we niet achterom kunnen hebben we besloten een overkapping te maken op de oprit van 3,5 x 2 meter voor de containers en fietsen.
Beetje naief van mij en niet denkend aan eventuele vergunnningen was ik al begonnen met de overkapping. Het geraamte stond al toen er iemand kwam van de gemeente die ons een bouwstop heeft opgelegd.
Iemand had naar de gemeente gebeld dat wij er mee bezig waren.
Vergunning aanvragen is zinloos want beide mensen van de gemeente geven ons weinig kans dus dan vind ik het jammer van de moeite.
Wat ik jammer vindt is dat de persoon die de gemeente heeft gebeld niet even ons heeft aangesproken. Op deze manier komt het wat achterbaks over op mij.

Wat ik vervelend vindt is toch vaak het met twee maten meten beleid van een gemeente. Ik sprak de meneer van de gemeente over bijv de mogelijkheid van een carport en volgens hem was er maar 1 carport die voor een bepaalde periode gebouwd was en daarom werd toegestaan.
Echter zijn er nog 3 carports in de wijk en een soort bloemenstal aan de voorkant met een zeil erover wat er niet uit ziet.

Dus als er niet geklaagd wordt en de gemeente valt het niet op heb je geluk.

Nu moet ik weer een zeil over de fietsen plaatsen of ik kan een oude caravan op de oprit plaatsen en daar de fietsen in zetten maar dan is een overkapping veel netter lijkt mij.

Hoe kan ik erachter komen wie er gebeld heeft?

Ik ben niet iemand die anderen gaat aangeven maar vindt het wel verevelend dat er nu op mij gelet wordt.

Heeft iemand nog advies voor mij?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Wie er gebeld heeft is eigenlijk niet belangrijk, dat zullen ze je niet zeggen. Het gaat er om dat jij een overkapping krijgt.

Heb je er als eens aangedacht om een overdekking te maken die op wielen staat?
Dat heb je bij mijn weten geen bouwvergunning nodig.
Dit is het systeem zoals je ook vaak langs de wegen ziet; een aanhanger met reclame er op mag, maar die zelfde reclame met palen in de grond mag niet.

Maar ik zou naar de gemeente gaan en vragen wat er wel mag, mede gelet op het feit dat er al bouwsels in je straat staan. Dan komt er zeker wel een mogelijkheid naar boven
succes
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dit is een klusforum.
Zo'n vraag zult u ergens anders moeten stellen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
10

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu