Boutgaten boren in golfplaten

Zandmenneke

  • #1
Ben voornemens komend voorjaar mijn schuurdak te vervangen door nieuwe asbestvrije golfplaten van de bekende fabrikant uit Goor. Nu zou ik graag willen weten hoe ik de gaten zou moeten boren voor de bouten om de golfplaten vast te zetten. Volgens de productinformatie op site van deze bekende fabrikant staat "gereedschap dat bestemd is voor steenachtige materialen". Voor mijn gevoel lijkt me alleen niet zo´n strak plan om met m´n klopboor in die platen te gaan boren ivm kans op breuk. Maakt het daarnaast nog uit of je naar binnnen boort (dus beginnend op de top van ded golf) of naar buiten (beginnend in het dal van de golf)

Graag advies hoe ik dit het beste aan kan pakken?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Je kan gewoon een steenboor met geharde punt gebruiken. Zet je boormachine niet op kloppen.
De bouten moeten door het hoge gedeelte van de golf (in het lage gedeelte krijg je lekkage langs de bout).

Ik deed het laatst als volgt: golfplaat op de kop in het gras leggen en dan op de juiste plaats doorboren, zodat je wat ondersteuning hebt op de plek van het boorgat.

Niet te hard aandrukken, de boor het werk laten doen.
 

Johanl

  • #3
Hallo
Wat in de bouw veel gedaan word.is de platen van een horizontale rij opelkaar leggen,en dan de gaten door de stapel boren. En dan inderdaad met een goede boormachine,geen klopboor,en een goede boor.Sucses JohanL
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een scherp geslepen steenboor boort er zo doorheen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu