Bosch WOK 2431 EU/02 rechter trommellager defect

Bartsaly

  • #1
Ik heb een BOSCH WOK2431EU/02 FD 7801 00487, deze machine stamt uit 1998.
Nu geeft het rechterlager (vanaf de voorkant gezien) een veel harder geluid, dus vermoedelijk aan vervanging toe.
Tekeningen van onderdelen gedownloaded bij Bosch en vervolgens ook in werkelijkheid ontdekt dat alleen het linkerzijpaneel is los te schroeven.
Aandrijfriem losgemaakt van trommel en motor en daarna geconstateerd dat het geluid niet van de motor maar echt van de trommel komt. dus zouden de trommellagers vervangen moeten worden.
Eén lagersetje komt op ongeveer € 40, uitgaande van de eerder genoemde Bosch-site en waarschijnlijk is het verstandig om bij vernieuwing ze allebei te vernieuwen.

Alleen (en nu komen mijn werkelijke vragen):

Als ik het rechterlager moet vervangen lijkt het wel alsof de hele machine onderhand gesloopt moet worden, want ik zie geen andere mogelijkheid om anders bij het lager te komen en dan wordt het volgens mij toch wel een hele grote klus! :(
Tweede vraag is natuurlijk ook nog:is het nog wel verstandig om ong € 90 euro te besteden aan een machine van 9 jaar :?:
 

Janavg

  • #2
Bij deze machine is het inderdaad een hele klus om de lagers aan de linkerzijde van de machine te verwisselen. De meeste monteurs halen de bovenzijde van de machine er af. Trekken vervolgens de machine naar rechts. Met het nodig fingerspitchen gefuul wordt dan het lager verwijderd en geplaatst. Over het algemeen hebben fabrikanten voor het vervangen van lagers een vaste prijs informeer hier eens naar.


succes jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu