Bosch WFS 4310 blijft hangen in programma

Gerritjakob

  • #1
Hallo,
Ik heb al eerder hetzelfde probleem voorgelegd in BOSCH wasmachine WFS4310 blijft in programma hangen en daar ook reactie op gehad.

De pomp zou vervangen moeten worden. Het heeft even geduurd voordat ik de pomp had en daarna moest ie er nog in, dat heeft wat tijd gekost.
Toen was het bericht gesloten vandaar dat ik maar weer opnieuw begin.

Om een lang verhaal kort te maken: de pomp is vervangen (80 euro) en het probleem is nog hetzelfde. Wat zou er nog meer aan de hand kunnen zijn.

De machine blijft dus hangen vlak voor hij moet gaan centrifugeren (niet alleen op het einde van het programma maar ook tussendoor wordt wel eens gecentrifugeerd). Het probleem doet zich vooral voor in het programma A60, B40 gaat wel goed althans nu.

De centrifuge stand die met de hand ingesteld kan worden van 1400 tot 600 toeren gaat als het probleem zich voordoet ook spontaan op een andere stand staan dan is ingesteld.

Als het knopje start (geloof ik) ingedrukt wordt tijdens het probleem dan gaat de machine meestal weer verder met het programma maar er wordt dan meestal wel een ander centrifugetoerental gekozen door de machine.

Als het probleem zich voordoet hoor je de pomp draaien en die blijft ook draaien als je niets doet. Die pomp draait dan maar terwijl de machine al lang leeg is hij zou dan verder moeten gaan met centrifugeren en de rest van het programma maar dat doet ie dus niet.

Ik ben erg benieuwd of iemand hier iets uit wijs kan worden.

Alvast bedankt voor de moeite tot nu toe.
Met vriendelijke groeten.
Gert van Timmeren
 

Co de Witgoedman

  • #2
Knipperen er ook lampjes van het centrifugetoerental?
 

Gerritjakob

  • #3
Hallo,
Bedankt voor uw reactie.
Er blijven geen lampjes knipperen van het centrifuge toerental.
Wel kiest de machine zelf een ander toerental dan ingesteld maar er knippert geen lampje.
Groeten,
Gert
 

Janavg

  • #4
Wat is de FD van de machine. En knippert het start lampje ook???
Ik denk aan vocht in de bedieningsprint.

Graag wat info over fd en startlampje.
 

Gerritjakob

  • #5
Hallo,
Bedankt voor uw reactie, ik ga even kijken wat de FD is (ik dacht een soort serienummer toch :? ) en over dat start lampje dat zou best eens kunnen. Ik ga dat even navragen aan mijn vrouw morgen.
Zodra ik het weet zal ik u het laten weten.
Met vriendelijke groeten,
Gert
 

Gerritjakob

  • #6
Hallo,
Ik heb even gekeken en het FD nummer is 7208 (er achter lijkt nog een 0 verderop te staan maar die is vrij moelijk waar te nemen).
Het lampje met start schijnt soms te knipperen.

Ik ben heel benieuwd naar uw reactie.
Met vriendelijke groeten,
Gert
 

Janavg

  • #7
Het kan zijn dat er condens achter de bedieningsprint zit. Ook wil het schakelaartje van het toerental instelknop wel eens problemen geven door condens. Kijk eens of er condenssporen aan de linkerzijde van de bedieningprint zitten. Hiervoor moet je wel het bedieningpaneel losnemen.

Nog een optie is dat het deurslot problemen geeft. Kijk eens of er al een kunststof kapje over het deurslot heen zit.
 

Gerritjakob

  • #8

Bedankt voor uw reactie.
Ik ga de machine maar weer eens open maken. Ik heb nog een vraag. Wat moet ik doen als ik evenueel condens of condens sporen zie?

Het is namelijk een hele operatie om de machine te openen omdat er nog een droger bovenop staat en het geheel staat in een kast waar het qua breedte precies in past.

Het hele spul moet eruit en dat is toch wel een beetje een gedoe elke keer.
Alvast bedankt voor uw reactie en moeite tot nu toe.
Met vriendelijke groeten,
Gert
 

Janavg

  • #9
Als eerste zou ik het deurslot bekijken. Dit kan simpel door het manchet los temaken en de schroeven van het deurslot los te nemen.

Mocht dit goed zijn en er toch naar de bedieningsprint worden gekeken, dan is het makkelijkst de bovenzijde van de machine af te halen.

Het voorpaneel van de machine de demonteren. De twee schroeven welke in de zeepbak zit los te maken en van af de onderzijde het bedienigspaneel voorzichtig los te maken (hier zitten haakjes) aan de zijkant een schroeven draaier tussen steken en voorzichtig bewegen.

Zitten op de print zeep en condensresten dan is het waarschijnlijk dat de print problemen geeft (ik kan dit natuurlijk niet garanderen.)


Succes

Jan
 

Gerritjakob

  • #10
Hallo Jan,
Hartelijk bedankt voor de tips, ik ga er mee aan de gang. Ik laat nog wel even weten hoe het afloopt.
Moet de voorkant er helemaal af als ik bij die print moet kijken? Mag ik als er zich resten op de print zitten het ding schoonmaken of iets dergelijks? Zo ja, waarmee?
Ik hoor het wel.
Groeten,
Gert
 

Janavg

  • #11
Het is wel het makkelijkst om de voorzijde te verwijderen. Het wil wel eens helpen om de print goed droog te maken en aan de kant van de zeepbak iets van een afdichting te plakken.

Vaak komt hier het vocht weg.
 

Gerritjakob

  • #12
Bedankt voor je reactie Jan.
Ik ga er mee aan de gang, ik laat nog weten hoe het afloopt.
Groeten,
Gert
 

Gerritjakob

  • #13
Nou, het is me wat. Ik heb het slot van de deur nagekeken, zat hier en daar wat aanslag op schoongemaakt en weer geplaatst. Voordat ik het slot nakeek heeft de machine wat lawaai gemaakt volgens mijn vrouw en deed hij het ineens weer normaal zonder problemen.

Sinds gisteren stopt hij kort nadat hij is begonnen met een programma en er gaan dan twee lampjes van de centrifugestand knipperen (900 en 600) hij doet verder niks meer. Wel kan de machine na opnieuw opstarten nog leeggepompt worden. (gelukkig).

Wat zou dit nu weer kunnen zijn?
Ik ben erg benieuwd, de machine is twaalf jaar oud en is intensief gebruikt.
Groeten,
Gert
 

Roelof O

  • #14
Zoals je het vertelt zit ik te denken aan de koolborstels van de motor.
Als deze af zijn heeft dat b.v. gevolgen voor het centrifugeren.
En geen kracht genoeg meer om de trommel te laten draaien.

Waarschijnlijk heb al eens problemen gehad met het centrifugeren.
Dat b.v. je wasgoed niet goed droog is.

Groetjes Roelof
 

Janavg

  • #15
Kijk je koolborstels maar eens na. Dit is het probleem, ik heb nog niet van je gehoord of er ook een plastic kapje over het deurslot zat. Zo niet deurvergrendeling vervangen.
 

Gerritjakob

  • #16
Er zit een plastic kapje over het slot. Sorry dat was ik even vergeten te melden. Volgens mijn vrouw zijn de koolborstels al een keer vervangen een jaar of drie geleden. Zijn die nu al weer aan vervanging toe. Ze zijn destijds door een erkend reparateur vervangen.

Wat kosten die koolborstels ongeveer? Ik heb al 80 euro voor niets uitgegeven lijkt het en de machine is al aardig op leeftijd. Het moet nog wel de moeite waard zijn wat mij betreft en is dat ook goed zelf te doen?
Ik hoor het wel weer. In ieder geval bedankt voor jullie moeite tot zo ver.
Groeten,
Gert
 

Janavg

  • #17
Slijtage van koolborstels is geheel afhankelijk van hoeveelheid draaiuren van de machine. Bouw de motor eens uit. dan kun je de borstels bekijken.
Dit is zo gebeurd.
 

Gerritjakob

  • #18
Hallo,

Ik heb even geinformeerd wat die koolborstels kosten. Dat kwam weer op 80 euro. Omdat de machine al geruime tijd (bijna 14 jaar) intensief is gebruikt laat ik het er maar niet op aankomen dat ik wellcht na de koolborstels het volgende krijg.

Ik heb een nieuwe wasmachine gekocht, de oude wordt afgevoerd.
Bedankt iedereen voor het meedenken!

Ik hoop dat ik, wat de wasmachine betreft, niet snel weer een beroep hoef te doen op klusidee.

Met vriendelijke groeten,
Gert van Timmeren.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #19
Verstandig besluit denk ik.

Veel plezier met je nieuwe machine!

Groetjes,

Klusidee Kees
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu