Bosch wasmachine exclusiv F1300 aansturing motor

Hwehwe

  • #1
De electromotor van onze wasmachine (ca. 9 jaar oud) draait niet juist meer, hij krijgt in elk programma ook bij programma centrifugeren om de paar seconden een puls en draaid dan heel even zeer snel en houd er even snel weer mee op. Dit herhaalt zich steeds weer. De motor is vorig jaar al voorzien van nieuwe koolborstels. 1 van de koolborstels heeft vast gezeten in zij behuizing, maar is weer gangbaar gemaakt. Motor ziet er goed uit ruikt niet verbrand. Kan dit ook aan de electronica liggen. Wieheeft er een idee/oplossing ? bvd. Henk
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kijk eens bij de motor of de tachospoel eruit geschoten is, hij hoort op het einde van de motor in een soort uitsparing te zitten, de bevestigingsring ligt meestal onderin de machine.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Reactie van TS via PB:

Er zit een Siemens motor onder E-nr. WFK2690 NL FD.12 (7701 00289). Ik heb toch het vermoeden dat de vastzittende koolborstel de oorzaak van de storing is je kan zien dat deze gevonkt heeft. Echter wat kan dit vernield hebben. Boven de koolborstels zit nog een plaat, deze plaat heeft met stekkertjes weer verbinding met de koolborstels en de stator. (hier zit de stekker aansluiting ook aanvan de electronica) op deze plaat zit een kleine rechthoekige "weerstand/diode oid opschrift 15AM. 253A. 20V5T" kan deze defect zijn. Hoe wordt e.e.a. op de motor geregeld wat toerental/draairichting aangaat? De ring/spoel onder de koolborstels lijkt nog intact en geeft nog weerstand.

Gr. Henk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu