Bosch vaatwasser water loopt niet meer weg

Sjeggie

  • #1
Beste forumleden,

Ik heb een Bosch vaatwasser (SGV4613EU/29) waarbij het water niet meer wegloopt. Ik heb alle andere fora reeds gelezen en de adviezen opgevolgt (torx schroefjes verwijderd, buizen nagekeken etc.) helaas loopt het water nog steeds niet weg. Onder in de vaatwasser zit aan de linkerkant het schoepje, dat gewoon werkt en draait. Echter ik heb het idee dat het gaatje aan de rechterkant iets mis mee is? Kan iemand mij vertellen of dit de afvoerkanaal is en hoe ik dit eventueel kan verhelpen. Mijn dank is groot!

gr. Rutger
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaatst evt een foto van dat punt van dat gaatje
 

Storingsmonteur

  • #3
Gat aan de rechterkant gaat naar de circulatiepomp. Heeft dus niks met afpompen te maken.
Afvoerpomp pompt het water naar achteren weg. Hier zit nog wel een keerklep tussen. Als je de deksel van de afvoerpomp verwijderd en je ziet een zwart stukje rubber zitten, haal deze er naar boven uit en vervang deze eens door een nieuwe. (bestelnummer 165262).

 

Sjeggie

  • #4
Bedankt voor de hulp. Ik heb uiteindelijk heel de vaatwasser uit elkaar gehaald. Aan de zijkant zit een "waterleiding systeem" Ik heb deze ehelemaal los gehaald en alle slangen etc losgekoppeld. Er zit in de hoek een zwart vlottertje die helemaal vast zat. deze heb ik helemaal schoon gemaakt en een aantal keer doorgespoeld zodat hij het weer deed. daarna weer in elkaar: PROBLEEM OPGELOST!

gr. rutger
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Bedankt voor het afmelden :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu