Bosch vaatwasser stopt na eerste water aanvoer

Unb1906

  • #1
Hallo,

Ik heb een Bosch vaatwasser SGS4522EU/12 FD7904 900138. Op het moment dat ik de vaatwasser aan doe pompt hij het water weg. Dan begint hij het water in de machine te pompen. Op een gegeven moment treedt het membraam in werking en stopt de water toevoer. De machine moet dan volgens mij direct beginnen met spoelen. Dit gebeurt niet.

Als ik dan de drukschakelaar die boven het vlotter zit indruk mbv het plastic rode staafje (dat volgens mij een noodstop is) gaat de machine spoelen en wordt er nog meer water toegevoegd. Dan loopt de machine verder door totdat er een verversing van het water plaatsvindt en dan moet ik de schakelaar weer indrukken. Dan nog één keer op het einde en dan is het programma klaar.

Mijn eerste euvel was dat de machine niet warm werd en in het programma bleef hangen. Daarna heb ik dit forum bekeken en het labyrint, de vlotter en membraam onderdelen helemaal schoongemaakt en ook de sodamethode toegepast.

Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?
 

Unb1906

  • #3
Ik heb het topic doorgelezen maar hiermee niet het probleem kunnen oplossen. Bij mij draait de cirulatiepomp namelijk wel gewoon.

Kan het misschien zo zijn dat het membraam slap is geworden waardoor de schakelaar mbv het blauwe hendeltje te snel wordt geactiveerd om te stoppen met pompen? Ik heb namelijk de deur open gehad tijdens het vullen van de machine en hij komt niet hoger dan net boven het filter. Als ik dan handmatig de schakelaar boven het vlotter indruk vult ie door tot vlak onder de deur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu