Bosch vaatwasser SPS5462/06: Geen water

Baasmm

  • #1
Hallo allen, wij hebben een weekje geleden een 2ehands vaatwasser gekocht en die is vanaf het begin helaas al niet aan de praat te krijgen. De vaatwasser, een Bosch SPS5462/06 FD 7704, neemt geen water in, maar doorloopt wel het gehele programma. Dus hij begint met afpompen van water, wacht dan even en begin dan met het rondpompen van het (afwezige) water. Wanneer ik er zelf een paar maatbekers water in doe, doet de vaatwasser het helemaal goed. Ik heb de volgende dingen geprobeerd:
- Soda methode (3x)
- Gekeken naar de vlotter op de bodem, geen probleem, behalve dat wanneer ik de switch aanraak er niets gebeurd (hij gaat dus ook niet afpompen)
- Waterslang direct op de kraan gezet (zonder aqualock). Alles stroomt dan goed door.
- Gemeten of de aqualock een spanning krijgt, dit is niet het geval!

Ik zit er zelf aan te denken dat het misschien de vlotter nog kan zijn die moet aangeven of er genoeg water in de vaatwasser zit. In dit geval denkt de vaatwasser misschien dat hij al water heeft voordat hij begint, kan dan alleen niet verklaren waarom hij niet blijft afpompen (tot het 'water' weg is) Waar kan ik deze vlotter vinden, zit deze in het labyrint of in de machine? Of misschien de waterdruk die te laag is (ik gebruik een Y-splitter na de kraan), werkt dat drukverlagend??

Tevens heb ik nog een monteur laten komen, deze zei vrij snel dat het de printplaat moet zijn en dat het een oude vaatwasser is. Misschien dat dit wel zo is, maar ik heb nog contact gehad met de vorige eigenaar, deze blijft volhouden dat de vaatwasser het bij haar wel deed en wil hem eventueel terugnemen en geld terugbetalen. Daarom twijfel ik of het niet iets anders kan zijn (als ze had geweten dat hij kapot was, had ze nooit voorgesteld geld terug te geven...)

Als er iemand nog goede tips heeft om te controleren wat er nou allemaal kapot is, hoor ik dit graag!
 

Storingsmonteur

  • #2
Ik zou de vaatwasser terug brengen. Als je een vaatwasser koopt van 13 jaar oud vraag je om problemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu