Bosch vaatwasser - Soms draait de pomp even

Wrench

  • #1
Enige tijd geleden is onze vaatwasser ermee opgehouden (ook een Bosch), deze vaatwasser hadden we van familie gekregen en ging bij ons toch nog weer 2 jaar mee. Ik denk dat het apparaat +/- 15 jaar oud was. Omdat wij eigenlijk alleen maar goede ervaring hadden met Bosch, hebben we besloten er weer een te kopen. Dit keer een via marktplaats, dit ook omdat wij naar alle waarschijnlijkheid binnenkort een nieuwbouwwoning gaan kopen en hier dan toch een inbouwvaatwasser krijgen. Maar om die tijd te overbruggen leek dit ons een goede oplossing.

Na het ophalen heb ik het apparaat laten draaien en helemaal geen problemen, de vaat kwam er perfect uit.

Nu hebben we gisteren het huis vol visite gehad (ivm kerst) en een enorme vaat staan. Maar vandaag deed het volgende zich voor:

- De pomp begint te pompen en houd na verloop van tijd op, maar het programma loopt niet door. Je blijft alleen een lichte brom horen. Soms draait de pomp even.

Na het stoppen van het programma en het openen van de deur staat er water onderin de vaatwasser (tot ongeveer onderkant deurhoogte). Dit water loopt niet weg of heel heel heel langzaam.
Na het herstarten van het programma (zonder het apparaat leeg te maken) draait de pomp heel even en doet vervolgens weer niets.

Ik heb zonet de vaatwasser leeg gehaald (water eruit) en nu valt mij op bij het openmaken van het zout reservoir dat die vol water staat.

Heeft iemand een tip waar ik het beste kan beginnen met zoeken?

Alvast bedankt..!



Gegevens vaatwasser:

Merk: Bosch
Type: S8ME1B DVGW-M591
E-nr: SMS5532EU/05
 

Demibel

  • #2
Het is normaal dat er water in het zoutvat staat. De moer hiervan goed aandraaien anders spoelt het zoutvat leeg en heb je een witte vaat.

Ik denk dat het water niet afpompt.
U kunt de machine leegscheppen en onderaan waar de filter inzit het
dekseltje losmaken. Waarschijnlijk zit er iets in de pomp.

Ook even de aansluiting aan de spoelbak nakijken of deze niet verstopt zit.

gr

Michel
 

Wrench

  • #3
Hallo Michel,

Bedankt voor de reactie..! En excuses voor mijn verlate reactie.
Ok, dus dat is normaal dat er water in het zoutvat blijft staan, maar dit zie je natuurlijk ook alleen maar wanneer je machine er halverwege mee ophoud.

Maar ik heb de machine leeg geschept en de zeef onderin eruit gehaald en hier zat wel wat viezigheid in, maar niet echt veel. Ik heb het schoongemaakt. En de aansluiting aan de kant van de spoelbak zat niet verstopt.

Nu draait de machine weer als een zonnetje, maar ik kan er niet bij dat dit de oorzaak is geweest. Ik hou de machine de komende tijd nog even in de gaten en zal mijn bevindingen weer posten wanneer het weer niet goed gaat.

Ohw, wat ik nog wel even moet opmerken is dat ik een ander programma had geprobeerd (nadat ik de zeef had schoongemaakt) en dat hij het toen weer deed. Later heb ik het vorige programma weer geprobeerd en toen deed hij het gewoon weer.

Vreemd.

In ieder geval bedankt..!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu