Bosch vaatwasser SGV46A23: vaat wordt niet schoon

Fokko

  • #1
Onze vaatwasmachine maakt de vaat niet goed schoon. Het lijkt me dat er niet voldoende water in de machine komt. Als je tijdens het spoelen de deur opent ligt er amper water op de bodem, er druppelt een lullig straaltje uit de sproeiarmen.

Als ik zelf wat extra water toevoeg dan hoor je de machine weer volop sproeien.
Aan het begin van een wasprogramma klinkt het of de machine voortdurend de klep voor watertoevoor schakelt (+/- 1x/2sec). Je voelt het ook aan de aanvoerslang.

Wie kan me helpen?

Fokko
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je machine zal vermoedelijk vervuild zijn van binnen.

Kijk even bij de zeer recente berichten over Siemens en Bosch vaatwassers... (Siemens en Bosch inwendig identiek!)

En... schoonmaken met soda.

Kijk even bij Vaatwasser Bosch sgs4732 (SODA BESCHRIJVING), daar staat de soda methode uitgebreid beschreven!

En ik vraag me af: is de watertoevoer goed?

Geen extra (blauwe) waterstop ertussen, kraan in orde?
 

Fokko

  • #3
Tja, ik he inmiddels niet stil gezeten en ben maar eens aan de slag gegaan. De soda methode tweemaal toegepast maar dit gaf geen verbetering.

De machine uitgebouwd en open gemaakt. Onmiddelijk viel op dat het labyrint vervuild was in de linkerbovenhoek. Ook de module met het vlottertje was vervuild. Ik heb het labyrint uitgebouwd en de vlottermodule ook. De slang die daar aan vast zit en loopt naar de pompassy is vrijwel volledig dichtgeslibt. Deze is nu schoon. De vlottermodule is schoon en toen....

In mijn poging het labyrint schoon te spuiten is de achterkant gebarsten. Stom,stom,stom!!! Ik zal een nieuw labirint moeten aanschaffen, daarna heb ik er eigenijk alle vertrouwen in dat ie het weer doet........
Toch heel erg bedankt voor de snelle reactie.

Fokko

p.s. Kan deze kennelijk wel vaker voorkomende vervuiling in het labyrint ook klachten van deze aard veroorzaken? Ik kan het zelf niet goed verklaren aangezien de vervuiling in een doodlopend stukje zit. Aan de andere kant... Hoe komt die troep daar dan???
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Omdat ikzelf geen echte witgoedmonteur ben, kan ik je alleen verwijzen naar andere vragen.

Kijk eens bij Bosch exclusiv vaatwasser SGS8482EU/13 vuil + niet drogend

Daar zie je hetzelfde vuil in het linkerhoekje van het labyrint. Mijn indruk uit het verhaal van Katinka is, dat dat geen noemenswaardige invloed op de werking heeft. Misschien kan Janavg dat bevestigen?

Bij Siemens SE65560 blijft water nemen, vervolgens wegpompen staat een afbeelding van het beveiligingssysteem dat gebruikt wordt in Siemens en Bosch vaatwassers, inclusief (Duitse) beschrijving.

Wat is trouwens het FD nummer (staat boven op de klep van de machine)?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu