Bosch vaatwasser sgs4732 brommend geluid geen water

A

Anonymous

Gast
  • #1
Vaatwasser Bosch SGS4732: Bij startten alleen een brommend geluid, geen water. Wanneer ik met de hand water erin doe, gaat hij wel wassen. Zodra dat afgelopen is en het vuile water weggepompt, weer hetzelfde probleem. Filters al schoongemaakt, geen effect. Probleem is ontstaan na bijvullen glansspoelmiddel en zout. Heeft dat er iets mee te maken, of is dat toeval?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Oh ja, het display geeft ook veel langere tijden aan dan eerst (misschien niet relevant, maar toch).
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Apparaat heeft duidelijk een watertoevoerprobleem, de langere tijden zijn een logische aanpassing van de electronic.Controleer je kraan, je waterslot en de kleppen van de watertoevoer. De laatste 2 en de waterversnijder zitten aan de linkerkant. Ook kan het zijn dat de waterhoogteregelaar is verstopt, het plastic deel met de 2 schakelaars erop.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Vandaag monteur geweest: Labyrinth zat verstopt. Krijg nieuwe onder garantie.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Dat is heel mooi! Gefeliciteerd!
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Beste Philip, om dit soort problemen te voorkomen kan je het beste de meeste programma's op de hoogste temperatuur wassen, voorkom je vetaanslag op het Labyrint(waterversnijder) en kook je als het ware de bakteriën en schimmels dood, plus het feit dat de machine vaker schoonspoelt en er minder vuil kan achterblijven. Eea is natuurlijk ook beter voor je vuilwaterafvoer, deze blijft zo ook schoner.

Bedankt voor de update.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Een heel simpele truc om je vaatwasser een langer leven te geven en de gootsteen niet te laten verstoppen is om altijd, consequent, al het vet uit koekepannen, schalen, juspannen ed met keukenpapier eruit te schrapen, zodat er zo min mogelijk vet in de machine en afvoer komt! Moet je eens zien hoe schoon een teflon bakpan al wordt als je hem even met een papiertje behandelt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu