Bosch vaatwasser: labyrint loopt over

PeterM

  • #1
Bosch: sms5532EU/03 FD 7501
Type: S8ME1B
Probleem: water op bodemplaat in vaatwasser. Stopt midden in programma. Na een test-run blijkt dat het water over de rand bij de drijver gutst.
Enige tijd geleden heb ik het labyrint al een keer schoongemaakt (verwijderen en in bad met chloor). Echter op het moment dat het onderste deel vol met water gaat lopen, reageert de micro-switch wel maar het water blijft nog even doorstromen zodat de boel overloopt over de rand net onder de switch.
Inmiddels het lipje al een beetje bijgebogen, er zat een knikje ter hoogte van de rand van de behuizing. Waarschijnlijk door de omhoog gedrukte drijver een beetje verbogen. Toch voelt dit niet echt safe. Een kwetsbare constructie. Hoe kan ik nog meer water overlast voorkomen?
Zie verder de foto's. Het bruin op het plastic is uitwendig en verkleuring. Krijg ik niet meer schoon. Het bruin bij de schakelaar is een beetje spuit wax (soort van auto-tectyl).


 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Toestel uit 1995 heeft ze beste tijd wel gehad.....
Maar zou de microschakelaar vervangen.
 

PeterM

  • #3
Inderdaad: het is een machine uit 1995! Maar om die nu alleen weg te doen vanwege een vlotter/micro-switch??
Afin, de vlotter nogmaals schoongemaakt en de switch flink ingespoten met WD40. Vervolgens de aansluitdraden doorgemeten op draadbreuk. Niets kunnen constateren. Dat, samen met het bijbuigen van het metalen schakelarmpje levert weer een goed functionerende vaatwasser op.
Op naar de 20 jaar gebruik!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu