Bosch vaatwasser foutmelding E15

Angelke

  • #1
Vanmorgend heeft de vaatwasser nog gedraaid en was er geen probleem. in de late namiddag hoorde ik een geluid uit de machine komen en zag de foutmelding E15. het stopcontact moeten uittrekken omdat ik de vaatwasser niet kon uitzetten. eens naar de filters gekeken maar niets aan te zien. hij pompt telkens water de filter maar dit loopt zo terug weg. dan naar de aquastop gekeken en er bleek water in de buitenste buis te zitten en juist onder de aquastop loopt er een beetje water naar beneden. wat kan ik hieraan doen en hoe moet het gemaakt worden? kan ik dit zelf doen of moet ik er een monteur bijhalen?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
De buitenste slang is ter beveiliging als de aquastop zelf lek is en dit water loopt dan naar de onderbak van de vaatwasser.
Ik zou eerst controleren of de slang goed aangedraaid is en het rubbertje nog goed is en de kraan zelf niet lekt.
 

Angelke

  • #3
Idd er zit geen dichting meer in de aantsluiting van de aquastop naar de kraan. Enig gedacht of ik dit zo kan verkrijgen? En hoe ik in de onderste bak het water kan opkuisen want het werkt nog steeds niet.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Even naar een onderdelenzaak of bouwmarkt?
2 weken wachten of stekker eruit en onderpaneel onder de deur losschroeven en deppen.
 

Angelke

  • #5
Nieuwe dichting gekocht machine droog gekregen en het werkt terug maar de kraan lekt nog steeds. Juist boven de aquastop waar het stukje zit dat je aan de kraan moet draaien. En zo lekt het langs de darm tot in de machine. Wat kan ik hier best aan doen? Het lijkt wel of de aquastop stuk is en niet goed afsluit. De kraan zelf is nog heel recent.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Kan het niet zijn dat het water lekt uit de draaiknop van de kraan en dat het nu lijkt alsof het water uit de aquastop komt?
Met een stukje papier kan je snel zien waar het vandaan komt.
Je zou de behuizing kunnen openklikken om te zien of je daar iets ziet.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #7
Gewoon een nieuwe wasmachinekraan monteren, want deze is zeer waarschijnlijk de oorzaak en de kosten zijn het niet.
Plaats anders even een foto van de situatie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu