Bosch sps2032 vaatwasser kortsluiting na lekken water?

Cobus72

  • #1
Bij mijn Bosch vaatwasser klapt sinds een week de aardlekschakelaar er uit.
SPS2032EU/15
FD 7412 049974



Als ik de bodem (B) van binnen droog gemaakt heb en de druppels waar ik niet bij kan zijn opgedroogd, dan begint hij normaal aan zijn programma. Op een gegeven moment, ik denk na wegpompen van water, spuit er achter het labyrint water en klapt hij er uit.

Na een flinke middag kruipen en zoeken merk ik dat als ik de afvoerslang (A) beweeg er water uit een zwart stuk rubber (L) spuit dat de slang aan de machine (M) koppelt. Dit rubber zit ter hoogte van de "B" in de eerste figuur.







Kan iemand mij vertellen wat ik moet doen om dat zwarte ding te vervangen?

Ik vraag me af hoe dat onderdeel heet, zodat ik het kan bestellen?

Daarnaast vraag ik me af hoe ik er bij kan komen? Moet dan de machine op zijn kop en vervolgens de bak (B) met de plastic pen (P) en schroef (S) losmaken?

Waar moet ik verder op letten als ik hier aan begin?

ps. Eerste post hier. Ik heb mijn best gedaan zo compleet mogelijk te zijn, maar als er nog iets mist, dan hoor ik dat graag.
 

Cobus72

  • #2
Bij onderdelen winkel is het benodigde rubber geval voor zo'n 12 euro te koop. Helaas geen beschrijving hoe te vervangen. Bosch telefoon vertelde me een reperateur in te huren. Lokale reperateur laten komen die het onderdeel heeft vervangen voor 80 euro (incl. onderdeel) totaal.

Wat was er nodig:
Labyrinth voorzichtig opzij duwen zodat hij er bij kan.

Dit topic kan op slot wat mij betreft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu