Bosch Silence Comfort Automatic neemt geen water

Erwinhermans

  • #1
Mijn Bosch vaatwasser neemt geen water. Hij draait verder wel het programma gewoon af. Als ik zelf 2 liter water erin gooi op elk moment dat ie water zou moeten trekken krijg ik aan het einde van het programma zelfs een schone vaat.
Ik heb al naar de waterstop gekeken. Ik heb de spanning op de draadjes gemeten. Deze komt heel even op bij watertrekken, maar is net zo snel weer verdwenen. Heel soms midden in het programma hoor ik dat ie wel zachtjes water trekt. Ik ga er zelf dus even van uit dat het de waterstop is. Is er misschien nog iets waar ik naar moet kijken?
E.nr. = SGI46AJ2EU/35
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #2
Al geprobeerd de slang af te koppelen van de wasmachinekraan en daarna geprobeerd of er wel voldoende water uit die kraan komt?
Je zult niet de eerste zijn die een monteur belt voor een defecte wasmachinekraan.
 

Erwinhermans

  • #3
Ja hoor. Kraan werkt perfect.
 

Huber

  • #4
In het weekend ook dit probleem gehad..
Oplossing:
Zwarte slang (linkerwand losnemen) van labyrint naar niveaupot losgemaakt en schoongemaakt was deelsd verstopt.
Hierdoor ging het labyrint overlopen waardoor water in de opvangbak kwam en de aquastop uitvielo.

Succes.
 

Erwinhermans

  • #5
Iedereen heeft het hier over het labyrint. Wat is het labyrint? Heb overigens de lekbak gecontroleerd en deze is droog. Heb een paar keer de lekvlotter bediend dus dat is het niet.
Heb gisteren een ander waterventiel gemonteerd maar dit was dus niet het euvel. Het gekke is dat ie soms wel wat doet. Maar dan hoor je dat ie niet helemaal geopend word en er moeite mee heeft. Dus als iemand nog een idee heeft.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Blaas het slangetje naar de pressostaat eens door, ziet er ongeveer zo uit.
 

Erwinhermans

  • #7
Waar vind ik deze pressostaat ergens? En wat doet deze pressostaat? Waterdruk controleren? Voordat ik de hele vaatwasser uit elkaar ga halen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Die zit aan de zijkant onderaan in de machine, ik weet zo niet welke kant en war precies.
De pressostaat schakelt het waterniveau, als er water genoeg in zit wordt het inlaatventiel gesloten en krijgt de programmamodule een seintje verder te gaan met het programma.
 

Durfzelf

  • #9
Geweldig!! ik heb het labyrint ontkalkt en de machine draait weer prima. Ik hoef dus geen nieuwe te kopen en heb dure reparatiekosten uitgespaard. Dank Fiesiekus en alle andere klussers voor deze info en hulp.

Voor de nieuwelingen; het labyrint is een plastic holle plaat aan de zijkant van de vaatwasser (zie foto) die de waterinlaat regelt. Hoe kom je erbij?
Bovenkant eraf schroeven, zijkant eraf schroeven, dan zie je hem zitten. Aan de binnenzijde van apparaat de waterinlaat losdraaien (is kleine rondje/rooster op linkerwand aan de binnenzijde)

Dan alle slangen losnemen van het labyrint (doekje bij de hand voor water wat nog in de slangen hangt)

Het labirint met de tuinslang doorspoelen. Met een tandenborstel kun je ook al veel kalk verwijderen, en tot slot met ontkalker (melitta snelontkalker gaat snel, maar een nacht in de schoonmaak azijn gaat ook) de resterende kalkaanslag zoveel mogelijk verwijderen.
De volgende dag alles terugplaatsen en versteld staan dat íe het weer doet. Succes!!
 

Erwinhermans

  • #10
Dat is goed nieuws voor je.

Ik heb nog niet gekeken naar mijn probleem. Ik denk zelf niet dat het de pressostaat is, omdat ie geen water pakt en ook niet verder gaat met zijn programma. Pas als ik er water zelf ingooi, gaat ie verder met zijn programma. Ik merk de laatste tijd overigens dat ie wel steeds vaker zelf water pakt en dus het waterventiel wel aanstuurt. Echter nog niet bij elke watername gedurende het programma.

Iemand nog een idee waar ik het moet zoeken? Ik was zelf al aan het denken aan een los kontakt ergens op een print of zo. Ik hoor vaker wat over een stuurprint. Waar vind ik deze?
 

Be-art

  • #11
Ik heb zelf net mijn Siemens vaatwasser gerepareerd die ook geen water nam. Dit probleem werdt veroorzaakt door de waterstop. Zit bij deze machine extern bij de waterkraan in een grijs kastje.
Proleem was dat deze vervuild was en geen water meer doorliet. Bromde licht als ie aangestuurd werd.
Intern zit er een membraam schakelaar die door een magneet bedient wordt en die door vuil in de kleine gaatjes dicht kan gaan zitten en dus niet meer werkt.
Eigenlijk zitten er twee membraam schakelaars want de tweede wordt met luchtdruk bedient via een slangetje wat weer helemaal naar het labyrint loopt. (Extra beveiliging)

Het membraam daar kun je niet bij (is helemaal ingegoten), maar een nachtje met antikalk middel doet wonderen. Gewoon loshalen van de kraan en bovenin erin gieten. Probeer evt. met een stukje pijp het middel naar binnen te blazen.
Het duurde bij mij enkele uren maar uiteindelijk kwam ie los en liep het water er weer doorheen.
 

Erwinhermans

  • #12
Tja. De waterstop had ik al vervangen. Hij doet het overigens alweer een tijdje best goed. Dus ik snap helaas nog steeds niet wat er aan de hand is. Wel heb ik ooit gewoon afwasmiddel erin gegoten. Schuimen dat het deed. En daarna had ie weer even hetzelfde probleem. Maar dat was maar 1 of 2 wasbeurten. Ik vermoed dus dat het toch met de pressostaat te maken heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu