Bosch SGV4603EU17 doet nu niks meer

Rapido

  • #1
Hi,

Mijn vaatwasser is er mee opgehouden :( .

Eerst knipperde er nog wel tegelijkertijd het lampje van de zout en een programma lampje. Maar na pogingen om een programma reset te doen en wat random op knopjes te hebben geduwd en aan en uit te hebben geschakeld, doet het apparaat nu niets meer. Geen enkel leven meer.

Dit alles is van de ene op de andere dag gebeurd. Heeft iemand een idee? Moet ik een monteur er bij roepen of kan ik zelf wat ondernemen.
Op zich kan ik wel met elektronica overweg, waar zit dit in een vaatwasser eigenlijk? De vaatwasser is denk ik zo'n 5 jaar oud en heeft het altijd perfekt gedaan.

Alle tips zijn welkom, alvast bedankt.

Groeten.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vermoedelijk is dit een elektronicaprobleem, deze bevindt zich in de deur, onder de te bedienen knoppen.
 

Rapido

  • #3
Ik ga vanavond eens de boel open schroeven en zien of ik wat kan ontdekken. Via dit forum ben ik al aan technische schema's gekomen en heb ik de mogelijkheid ontdekt om onderdelen bij Bosch te bestellen, geweldig!
Ik laat nog wel even van me horen.
 

Rapido

  • #4
Ok, ik kan bij de module, maar kan iemand mij uitleggen hoe ik die module (partnr: 26 4636) van het metalen front (partnr: 35 7695) af kan krijgen? Het zit met klemmetjes vast maar ik kan niet ontdekken hoe die module vast zit.
 

Rapido

  • #5
Overigens ziet de module (plastic doos met daarin een printplaat) er aan de buitenkant prima uit. Toch het apparaat nog steeds niets, alle stekkers aangedrukt en check op spanning op de aan/uit schakelaar positief. Naast de module zie ik weinig andere electronica, hoeveel risico neem ik om een module te bestellen? Of beter gevraagd, wat is de kans dat het probleem in de module zit?
Alvast bedankt voor een reaktie.

Groeten,
Berthold
 

Co de Witgoedman

  • #6
Moduul zit aan de voorkant vast geklikt, onder de stikkers zitten 2 haken. U kunt de plaats zo voelen, er is nl een holling in de stikker op de plaats van de haken.

De meeste modules die defect zijn zien er trouwens goed uit, ze doen alleen niets meer.

Hoe groot is het risico??

Als er wel spanning naar de moduul gaat en deze doet niets is de kans heel groot dat de moduul stuk is. Meer zekerheid kunt u alleen krijgen na een monteursbezoek.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu