Bosch PSR 12 VES-2 versnelling stand 1 & 2

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Hallo,

Ik heb de Bosch PSR 12 VES-2 accu-schroef-boormachine. Alleen schiet hij steeds uit de 2e stand terug in de eerste. Ik moet dan tijdens het werken het knopje tegenhouden om terugschieten te voorkomen. Is dit te repareren? Of moet er een nieuw onderdeel in?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De machine losschroeven, het verstelmechanisme schoon maken, een beetje vet eraan en opnieuw monteren.
Een nieuw mechanisme monteren komt bijna niet voor.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb van de week eindelijk de tijd gehad om de machine te openen. Er bleek allemaal zand in te zitten wat ik er eerst uit heb gehaald. Dit bleek het probleem echter niet op te lossen.

Na nog een keer openen heb ik de tandwielenkast helemaal opengemaakt en de onderdelen gereinigd en vetvrij gemaakt. Opnieuw in elkaar gezet met vet erin. Het schakelen ging weer soepel (ook hier zat zand op).

De verstelknop bovenop met de keuze snelheid 1 of 2, heeft aan de zijkant (binnen in de boormachine) twee halfronde uitsteeksels die in inkepingen vallen in de behuizing en zo vast klikken in de positie. Bij mij waren deze naar binnen gedrukt en dus "lam". De oplossing bleek (tot nu toe) simpel maar effectief: met de beitel twee dunne stukjes hout van een plankje afgehaald en deze in de inkepingen gestoken van de verstelknop zelf. De verstelknop blijft nu goed vastzitten in de juiste stand.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Mooi dat de machine het weer doet, bedankt voor de terugmelding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu