Bosch droger WTL 5400 - spanning valt weg

Jeeest

  • #1
E-Nr WTL5400FG/04 FD 7905 01217
Bosch droger WTL 5400

Beste klussers,
Eerder had ik al het probleem met mijn Bosch droger dat het condensatielampje steeds aansprong met het nodige gepiep erbij (Droger Bosch WTL 5400 maakt opeens geluid).
  • Ik heb de slang naar de opvangbak doorgeblazen.
  • Het uiteinde waar de slang op uitkomt en wat op de opvangbak zit heb ik goed bekeken, maar ik zie niet dat het vervuild is.
  • Achterkant opengemaakt en in het element (verwarmingselement?) zag ik wat zwart plastic onderdeeltjes zitten (zag er een beetje uit als pennendoppen) die ik verwijderd heb. Ook heb ik het (reset?)knopje ingedrukt.
  • Verder heb ik ook nog de rechterkant opgemaakt om het pompje te bekijken. Ik heb de grote en kleine riem losgehaald. Veer los gemaakt en een soort handle er uit getrokken (nadat ik wat stekkers los had gehaald). Helaas krijg ik dat plastic kapje niet los. Ik meen begrepen te hebben dat daaronder het pompje zit. Onder dit kapje zag ik wel dat er wat water stond. Ik krijg het kpje niet los omdat er nog een zwarte slang (de afvoerslang) doorheen loopt. Kan iemand mij adviseren hoe ik dit nog los krijg? Ik heb alles weer gemonteerd en het leek er even op dat het programma weer ging draaien zonder dat het condensatiealarm na enkele minuten weer afging. Nu heb ik er helaas een ratelend geluid bij gekregen. Zo nu en dan kan ik een programma geheel afdraaien (de was is droog en er zit water in de opvangbak) , maar vaak stopt de machine ergens midden in het programma omdat de spanning wegvalt (kortsluiting neem ik aan).

Alle hulp wordt gewaardeerd en is meegenomen.
 

Jeeest

  • #2
Gisteren liep ik zelf nog tegen de volgende beschrijving aan op internet: http://odipoes.com/wtl5400_pomp.html. Geweldig dat mensen de moeite nemen om zo uitvoerig iets uit te leggen.

Ik heb een flink prop vuil uit het pompje kunnen halen. Inmiddels heeft de machine al weer een heel programma gedraaid, dus thumbs crossed...

Met een beetje geluk heb ik dus geen hulp meer nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu