Bosch Aquasensor inbouwvaatwasser watertoevoer probleem

Choco

  • #1
Hallo,
Onze vaatwasser heeft sinds gisteren een probleem met de watertoevoer. De watersluis (aan de kraan) werkt goed. Als je hem aanzet hoor een klik en ik heb gechekt of hij het doet. Dus moet het in de machine zitten. Wat ons wel opviel de laatste maanden was dat de watertoevoer nooit meer vloeiend ging. Als er water wordt toegevoerd ging dat steeds vaak hikkend. Je hoorde dat ook door de waterleiding van het huis.. dus bonk-bonk--bonk--bonkbonk etc.... Wie heeft tips? Alvast bedankt.
Harry
 

Chip-pie

  • #3
Waarschijnlijk zit je inlaathuis en vulslang aan de linkerzijde verstopt.
 

Choco

  • #4
Hallo, Eindelijk tijd gevonden om de inbouwvaatwasser uit te bouwen. Ik heb de linker plaat verwijderd en zag toen dat er water in de lekbak stond...en dus het rode veiligheidpalletje had bediend. Dit is dus de reden dat hij geen water meer neemt.

BOSCH SHV5603EU/13
S9VT1B
FD7901 / 180038

Ik vraag me af wat de meest voorkomende reden is dat er lekkage plaats vind. De machine is nog maar een paar jaar oud en veel vuiligheid zie ik niet in het labyrint zitten. Ik ga vanavond een keer de machine aanzetten om te kijken....
Tips zijn welkom, waar op te letten etc...
Alvast bedankt!!
Harry
 

Choco

  • #5
Hallo, ik wilde even melden dat de operatie succesvol is afgerond.
Inderdaad bleek bij het ontluchtingspalletje linksboven giga veel vuiligheid te zitten... het palletje zat helemaal vastgeplakt. Na 2 dagen in bleekmiddel weken en goed naspoelen was het palletje weer helemaal vrij en alles schoon. Ook de dikke afvoerslang zat vol vuile blubberige substantie. Alles goed schoongemaakt (alle leidingen en regelunits) en hij is weer 100% in orde. De afwas is ook weer vele malen schoner als daarvoor... dus gaan we voortaan iedere maand even een soda kuurtje doen om dit te voorkomen in de toekomst.
Suc6!!! en bedankt iedereen voor de vele tips.

Harry
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu