Bosch 2460 electronic wasmachine - lagers vervangen

Rizz1985

  • #1
Goedemiddag,

Ik ben bezig met het vervangen van de lagers van mijn Bosch wasmachine type 2460 electronic. Ik ben niet echt bekend met het repareren van wasmachines, maar met wat hulp van het net, ging allemaal nog redelijk voorspoedig.

Eerst de plaat aan de achterkant eraf gehaald. V-snaar verwijderd. Moer van grote poelie (torx) eraf. Poelie er met wat moeite vanaf (helaas geen poelietrekker aanwezig). Vervolgens de 8 schroeven (torx) van het lagerkruis losgemaakt van de rand van de trommel. Het lagerkruis kan nu vrij ronddraaien rond de as.

Het probleem is dat ik om de lager te vervangen toch echt het lagerkruis van de as af moet krijgen. Deze zit echter muurvast. Het lijkt of de onderste ring van de lager het kruis tegenhoudt, omdat deze vastzit (geroest?) op de as. Ik heb er WD40 op gespoten en er met een rubberen hamer op geslagen, maar dit helpt niet veel.

Iemand een idee? Heb ik een poelietrekker ofzo nodig? Of zit het lagerkruis nog op een andere manier vast (dit lijkt af en toe zo). Bedankt voor de hulp iig!

Gr. René

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De schroeven waarmee het kruis vast zit aan de trommel verwijderen.
Toch maar een poelietrekker lenen, in de ovale gaten in het kruis passen de poten van een poelietrekker.
Ik draai altijd een passende inbusbout in de schroefdraad van de as om die schroefdraad niet te beschadigen met de punt van de poelietrekker.
Soms lukt het ook met een houtenhamer, met twee man aan het kruis trekken en met de houten hamer op de as slaan, met een beetje geluk lukt het dan.
Vervang ook de afdichting anders heeft vervangen van de lagers geen zin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu