Boren in betonnen gording

Loeki88

  • #1
Ik wil een schuifdeur maken onder de schuine kant op zolder. De rails waar de deuren aan komen te hangen kan ik op twee manieren vastmaken: aan de dakbekleding van spaanplaat of aan de betonnen gording. Ik vraag me af of de spaanplaten dakbekleding stevig genoeg is om een schuifwand aan op te hangen. Zou het mogelijk zijn om de rails aan de betonnen gording vast te maken? Hiervoor moet ik er wel in boren. Is dat verstandig? Alvast dedankt voor de info.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaatst evt. een foto van de situatie
 

Loeki88

  • #3


Hier is een foto van de situatie. Het lage gedeelte wil ik dus over de gehele lengte afsluiten met een schuifwand. Vraag is: hoe ga ik de rails bevestigen waar de deuren aan hangen? Maak ik die vast aan de spaanplaten dakbekleding of aan de betonnen balk? Ik vraag me af of de spaanplaten bekleding sterk genoeg is om een rails met hangende schuifdeuren te dragen. Aan de andere kant weet ik niet of het verstandig is om in een betonnen balk te boren die onderdeel is van de dakconstructie.
 

Pepjo

  • #4
Waarom zet je er geen houten frame neer waar je de rails aan bevestigt ?

Dan zet je de bovenkant op de hoek gording/dak klem, de onderkant fixeer je aan de grond en klaar. Hoef je niet in dak of gording te schroeven.
 

Loeki88

  • #5
Pepjo schreef:
Waarom zet je er geen houten frame neer waar je de rails aan bevestigt ?
In eerste instantie dacht ik aan kant en klare schuifrail systemen. Dat is relatief weinig werk en de rails is onzichtbaar omdat deze wegvalt achter de gordingbalk. Voordeel is dan ook dat ik de vloerbedekking door kan laten lopen.

Omdat de kasten vrij lang worden zal ik bij een houten frame toch een aantal dragers moeten plaatsen. De kastenwand wordt aan de ene kant 7,5m en aan de andere 5,5m. Die dragers onderbreken dan de schuifwand wat ik minder mooi vind.

De voorkeur gaat dus uit naar een zwevend systeem. Als dat geen optie is zal ik inderdaad een frame moeten overwegen.
 

Pepjo

  • #6
Je kunt het frame toch achter de schuivende panelen zetten ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu