Boormal kastverbinders (minifix)

Gghm

  • #1
Beste klussers,

Ik ben van plan wat kasten en kastjes te maken en ik zou deze willen maken met een systeem 'a la IKEA'. Dus met excentrische kastverbinders, de zgn. minifix. Nu heb ik daarvoor een boormal nodig. Zo'n mal lijkt me niet heel ingewikkeld en ik kan daar maar weinig over vinden. Is er iemand die hiermee ervaring heeft? Misschien iemand die zelf een mal gemaakt heeft? Ik zie het niet zitten om een relatief dure mal te kopen, ik zal het in de toekomst niet zo vaak meer gebruiken.....

Alle ideeën/tips zijn welkom!

Mvgr

Gijs.
 

Poster

  • #2
A.u.b.
 

Gghm

  • #3
@Poster
Bedankt voor de link. Ziet er niet heel ingewikkeld uit. Maar eens zien of het nauwkeurig genoeg zelf te fabriceren is en of ermee te werken valt. Nog even wachten op de vakantie.....

m.v.g.

Gijs.
 

Poster

  • #4
Als u het niet van hout, maar van dezelfde dikte metaal maakt, dan hoeft u er geen boorbussen in te maken.
Voor een "hobby" mal is dit voldoende.
 

Gghm

  • #5
Poster,

Ja daar heb ik ook al over nagedacht. Het is alleen moeilijk om aan zulk dik materiaal te komen (in kleine hoeveelheden).
Ik heb al overwogen om het uit stevig hout te maken en op de plaatsen waar een 'boorbus' moet komen gewoon een stuk draadeind (M12 bijv) in het hout te schroeven/plakken en dan op het laatst alle gaten (in het metaal v.h. draadeind) boren op de juiste plaats.

Goed idee? of heeft er nog iemand een beter idee?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Boren met een bovenfrees en kopieerring. Je boort precies recht, op de juiste diepte en de mal slijt er niet van, kan dus van bv. MDF zijn.
 

Gghm

  • #7
Beste mensen,

Even een terugmelding:
Ik heb toch maar een eenvoudige boormal gekocht. Prijs viel mee en het ding is vrij universeel. Ik heb het eerste werkstuk (nachtkastje) klaar en het werkt goed na enkele proefstukjes.
Voor geïnteresseerden kan ik een link doorgeven (mag volgens mij niet hier?)

groet,

Gijs.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
U kunt hier wel een foto plaatsen. :wink:
 

Gghm

  • #9
Oke, een fotootje erbij, zegt meer dan 1000 woorden:



mvg Gijs.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu