Bolrooster versus lamellenrooster?

Sandersmit

  • #1
Hallo,

Op dit moment heb ik buiten bij de afzuigkap van mijn keuken een bolrooster zitten. Daar komt heel veel koude door naar binnen. Daarom heb ik er nu een stuk steenwol ingelegt. Dit vermindert echter weer de luchtdoorlaatbaarheid. Heb daar overigens nog geen nadelen van ondervonden.




Tegenwoordig zie je die bolroosters steeds vaker, maar mij lijkt het dat een lamellenrooster veel beter is. Is er een reden dat die bolroosters steeds populairder zijn? Is er een veborgen gebrek voor lamellenroosters?

Alvast bedankt!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Enigste wat ik kan bedenken is dat ze wel eens willen klepperen in de wind als de kap niet aanstaat.
 

Theo4620

  • #3

deze zijn er ook heeft met de uitstraling te maken de schuine gebruik ik veel op plaatsen met valvinden daar klepperen de lammelen veel ,
maar de goeie lamellenroostrs zijn voorzien van rubbertjes en die hoor je bijna niet.
je kunt ook een terugslagklep boven je wasemkap zetten bij enkele modellen zitten die er in of zijn te bestelen
 

Vdbroek81

  • #4
Ik heb toevallig ook zon bolrooster gemonteerd. Ik heb beide versies in handen gehad. De reden voor de keuze van deze is dat deze ook een toevoer van verse lucht toestaat wanneer de kap uitstaat (ook al is dat bij een afzuigkap natuurlijk niet echt de bedoeling)

Hoe dan ook met een open haard geen overbodige zaak. Daarnaast door de plaats van het rooster, de lengte van de pijp en het rooster van de kap kon ik me niet voorstellen dat het veel tocht zou geven.... maar misschien kom ik daar nog op terug :)
 

Sandersmit

  • #5
Bedankt voor de reacties! Ik heb ook een openhaard, maar zet liever zelf de ventilatieroosters open dan dat ik het hele jaar tocht naar binnenkrijg.

Bij mij is het met name in de winter ijskoud in de keuken door alle kou die binnenkomt. Je voelt de kou echt naar beneden komen bij de afzuigkap.

Ik zal eens op zoek gaan naar zo'n rubberen RVS lamellenrooster.

Tijd voor een bolroosters met beweegbare lamellen... :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
6
6
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu