Blad eetbar hoger/lager verstelbaar

Pigion

  • #1
De eetbar in de keuken heeft een hoogte van 75 cm. Dat is eigenlijk 5 cm te hoog om er gemakkelijk aan te eten en voor ander werk waarbij men zit. Anderzijds is deze eetbar te laag om staande te gebruiken. Hij moet dus beweegbaar worden gemaakt, doch moet wel stabiel blijven. De eetbar rust op een muurtje + dwarsmuurtje van schoon metselwerk. De afmetingen van het blad is ca. 260 x 90 cm.
- Wat kan ik voor de heffunctie gebruiken???

Zelf denk ik aan een constructie als bij een schaar-heftafel, echter ik kan het niet vinden bij de reguliere zaken in beslag etc.

Kan iemand mij verder helpen of een beter idee??

Pigion
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Van welk materiaal is het blad ?
 

Pigion

  • #3
Door omstandigheden ben ik enige tijd minder actief geweest. Ik loop nu ook weer tegen de wens van een in hoogte verstelbare eetbar. De eetbar functioneert vaak als volwaardige eettafel en we kunnen er gemakkelijk met 7 personen aanzitten, 3 aan weerszijden en 1 aan de korte ronde zijde. Natuurlijk kunnen daar 7 comfortabele krukken bij, doch dan praat je over een prijskaartje van 7 x € 300 = 2100. Daar kan ik misschien ook iets anders voor verzinnen. Dus daarom het idee van in hoogte verstelbaar.
Het blad van de eetbar is van een zachte persing van spaanplaat of MDF. Hij is gefineerd met kunstof, kan dus moet gokken t.a.v. de opbouw. Als het blad beweegbaar wordt, moet er een frame onder om doorbuiging te voorkomen.
Pigion

persoonlijke info verwijderd - mod
 

Alex1200

  • #4
Er bestaan in hoogte verstelbare bureau,s
Er zijn handmatige en electische varianten

Wellicht kan je het frame hiervan gebruiken.
 

Poster

  • #5
Hallo

Scheeps tafels/caravan tafels zijn meestal in hoogte verstelbaar.

Kijk eens bij dat soort onderstellen.

Grt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Zijn er op YouTube geen voorbeelden te vinden van zelfbouwvarianten? Een schaar/heftafel moet wel mogelijk zijn te maken. Of iets vergelijkbaars met draadeinden en een slinger.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu