Binnenzijde dakkapel afwerken

Edgarv

  • #1
Op dit moment worden er bij mij nieuwe kunststof dakkapellen geplaatst. Omdat de ruimte's waar deze geplaatst worden nog erg veel moet gebeuren heb ik gekozen om de afwerking zelf te doen. Maar nu... :-) moet het ook gaan gebeuren.

Ik wil het plafond van het dakkapel afwerken met gipsplaten. De schuine wanden met multiplex, en uiteindelijk een kunststof vensterbank erin zetten (op maat gemaakt). Nu moet de rest om de kozijnen afgewerkt worden. Ik heb nog geen juiste foto (hoop ik morgen te plaatsen), maar ik hoop dat onderstaande foto een kleine indruk geeft.

Plafond, deze wordt afgewerkt met gips, binnen het gekleurde frame staat het kunststofkozijn, maar deze rand moet worden afgewerkt.


Iets groter overzicht, schuine wand komt nieuwe gipsplaten in. Schuine zijwang afwerken met multiplex. Het gekleurde gedeelte moet ook weer afgewerkt worden.

Tips, suggesties en ideeën zijn van harte welkom. Ik hoop morgen (indien het weer het toelaat) nieuwe foto's te plaatsen.
Alvast bedankt voor jullie reacties.
 

Ruudvee

  • #2
Leuk, deze draad ga ik volgen.

Ben namelijk met dezelfde klus bezig.
Ga overgens denk ik voor gipsplaten.
 

Edgarv

  • #3
Ook voor de zijwangen? Die bij mij zijn niet zo groot dus ik denk een stevig stuk multiplex... voor de rest weet ik het dus nog niet.
 

Pepjo

  • #4
Ik zie het probleem (mocht dat aanwezig zijn) niet helemaal.
Bedoelt u de afwerking tussen het stelkozijn en de rest ?

Gewoon aftimmeren met stroken plaatmateriaal lijkt me.
 

Yossie

  • #5
Ha klussers,

k zat net naar de foto;s te kijken en ik vroeg me af of de zijwangen van de dakkapel al geïsoleerd zijn?? meestal wordt dit vanbinnen uit gedaan en dit was bij jullie niet te zien.

Normaal gesproken komt er aan de zijkant van je kozijn een houtenbalk ( 2'x3' ) dan je zijwang materiaal bijvoorbeeld osb- plaat dan verduurzaamde rachels, bouwfolie en dan buitenbetimmering.

Als je er voor gekozen heb om de binnenafwerking zelf te doen dan neem ik aan dat de isolatie niet gebeurd is. Je kan dit heel goed dan in het houteframe wat naast je kozijn ontstaan is, je plaatst een paar tussenregels ( op de maat van je gipsplaat), vult de ruimte met glas- of steenwol van in dit geval 8 cm dik) vervolgens plaats je een dampdichte folie ( folie kan vastgeniet worden op het houten frame) en daarna plaats je de gipsplaten.
Nu is ook gelijk de ruimte naast je kozijn afgewerkt en je bent gelijk geïsoleerd at nooit weg is natuurlijk.

Succes ermee
 

Stax

  • #6
Hee Edgarv,

Bij mij zijn gisteren twee dakkapellen geplaatst, dus ik ga hetzelfde klusje doen. Inmiddels zijn we een week verder, ben je al opgeschoten? Waar heb je uiteindelijk voor gekozen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu