Binnenhoek met grote scheur/ruimte

Rolftuk

  • #1


Beste medeklussers,

Ben op moment bezig een gasbeton binnenmuur (+/- 9 cm dik) behangklaar (glasweefsel) te maken. Echter bij een binnenhoek (de andere wand van de binnenhoek is de buitenmuur, spouw) zit een flinke scheur met heel veel ruimte, wel 7 centimeter diep.

Deze gasbetonmuur wil ik behangklaar stucen, maar hoe moet ik deze hoek repareren. Ik dacht zelf aan volzetten met roodband, gaas en vervolgens stuclaag erover. Iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt voor de tips!

Groet,

Rolf
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een scheur op die plek is logisch en onvermijdbaar. Maar deze is wel erg groot. Ik vraag me af waarom er stenen uit zijn? Welk deel is de gevel, en welk deel het gasbeton? Komt het gat uit in de spouw?

Zomaar opvullen met roodband lijkt me niet verstandig. Ik zou de grote gaten eerst met dezelfde steen als eromheen vullen (metselen/lijmen) en dan afsmeren met roodband.

De naad moet je altijd daarna insnijden, want scheuren doet het toch. Als je er gaas over plakt, scheurt het waarschijnlijk naast het gaas.
 

Rolftuk

  • #3
Het gedeelte waar je recht tegenaan kijkt is gasbeton, rechts is de spouwmuur. Bedankt voor de tip, ik ga ermee aan de slag!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu