Binnendeur kozijn voor muren van 10 cm dik

Mark1234

  • #1
Hallo,

Ik wil een meranti binnendeur kozijn gaan plaatsen op een muur van 10 cm dikte. Nu viel mij op dat de ruimte tussen de "U" veelal 9 cm of 9,2 cm is. De muur valt dan dus niet tussen de U-vorm van het kozijn.

Dit lijkt mij wat merkwaardig aangezien een 7 cm dikke muur wel tussen de U valt. Wat is hier de reden precies van?
En ook valt mij op dat er kozijn breedte maten zijn met minieme verschillen: 56x114, 56x115, 56x118. Wanneer gebruik je nu welke maat?

Alvast bedankt voor jullie reakties!
 

Arjan'74

  • #2
89 mm is een standaard breedte van CLS. Dit zijn de houten balken waarvan scheidingswanden kunnen worden gemaakt met aan beide zijden gipsplaat. De 'U-groef' in het kozijn valt mooi om het CLS heen zo kun je bij nieuwbouwwanden makkelijk en stevig het kozijn monteren.

Bij ons thuis was na montage van gips aan beide zijden de wand nagenoeg even breed als het kozijn.
 

Mark1234

  • #3
Arjan,

Dank voor het antwoord. Aan de mogelijkheid met gipswanden had ik nog niet gedacht. Dat verklaart zeker de varianten die er met de kozijnen zijn rondom de 90 mm.

Ik ben zelf ook nog aan het denken geslagen en denk dat ook kalkzandsteen 90 mm of 91 mm breed is. Dit moet ik alleen nog even controleren door naar de bouwmarkt te gaan en dit even na te meten.

Maar... als je met 10 cm dikke Ytong blokken werkt, dan heb ik nog geen geschikt binnendeur kozijn gevonden. Blijkbaar komt deze combinatie niet voor.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Jawel hoor, google maar eens op kozijnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu