Binnendeur beslag vervangen

Barryg

  • #1
Beste ervaren klussers,

Ik wil de deur van de douche van een nieuw klink voorzien. Maar nu blijkt het oude slot daar niet op te passen, nu moet dus het hele slot vervangen worden. Alleen zie ik niet in hoe ik dit slot er uit krijg. Ik zie geen enkele schroef. Kan dit wel? Zie foto.

Alvast bedankt voor iedere hulp!
Barry
 

Poster

  • #2
Is alles niet netjes weg-geplamuurd.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Dit is zeer waarschijnlijk een bruynzeel binnendeur, die kunststof strip zit geklemd. Helemaal boven of onderaan beginnen met loswippen met een brede schroevendraaier. Die strippen wilden wel eens hard worden en daarna breken, dus rustig aan doen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Je hebt deur schilden met verschillende afmetingen.
Waarschijnlijk heb je de verkeerde maat gekocht.

Zie het voorbeeld:
(dit is met een sleutelgat maar dat is alleen als voorbeeld bedoeld.)

Meet de maat van de klink tot asje van slot.

 

Barryg

  • #5
Soms is een term al genoeg. Afdekdeur en de strip maakte alles duidelijk. De afstand tussen de klink en de knop is bij de nieuwe inderdaad groter, maar dat niet alleen. Ook de rechthoekige pin is dikker dan de oude. De strip verwijderen, vervolgens een nieuw slot met nieuwe maten plaatsen is een oplossing. Een andere deur met nieuw slot werkt misschien beter omdat de strip vele malen is overgeschildert en er een scheur lang de lijn van de strip en de deur zelf zal ontstaan aan de voorzijde van de deur zodra ik deze netjes weet te verwijderen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu