Bijplaatsen radiatoren op bestaande CV installatie

DaphneT

  • #1
Wij zijn een kleine verdieping (30m2) op ons huis aan het bijplaatsen (dakopbouw). Het is heel standaard voor de huizen in onze straat, welke nog heel nieuw zijn - pas 8 jaar oud en de dakopbouw was een standaard optie bij de bouw.
De ketel is op de begane grond gesitueerd, het vulpunt en de drukmeter zitten nu 'op' de radiator in de badkamer op niveau 01 (nu het hoogste punt van het huis).
Op het nieuwe niveau 02 gaan we in de slaapkamer (17 m2) die daar komt 2 radiatoren plaatsen. 1 van die twee is de bestaande badkamerradiator (met drukmeter en vulpunt).
Omdat we daar echter geen waterkraan hebben, willen we eigenlijk het vulpunt met de drukmeter op niveau 01 in de badkamer laten - op de nieuwe 'design' radiator die daar komt.
Nu komt mijn vraag: weet iemand of dit een probleem opleverd? Kunnen wij dit doen, of moet het vulpunt altijd op het hoogste punt in de woning zitten? Ik hoop dat iemand ons kan helpen, alvast bedankt!
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Het vulpunt kan gewoon op de zelfde plaats blijven zitten
 

DaphneT

  • #3
Wat een snelle reactie, super! Dank je wel Delea.
 

Fiesiekus

  • #4
Geen enkel probleem.
 

Xr8

  • #5
Vulpunt mag overal zitten, het maakt niet uit. Het kan zelfs handig zijn om ook een vulpunt op het laagste punt te hebben. Op deze manier raak je bij volledig aftappen het meeste water kwijt.

Succes.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #6
Houd alleen rekening met de druk, want als de meter op de BG zit zal de druk hoger moeten zijn dan dat de meter op de zolder geplaatst is.

Iedere meter hoogte zal circa 0.1 bar druk te zien geven.

Als de meter dus op de BG zit zal om voldoende water druk op de zolder radiator te krijgen de druk ten minste 2 bar moeten te zijn.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #7
Let ook op dat op het hoogste punt van de instalatie een ontluchter moet hebben. Dus maak je leidingen langs het dak van de nieuwe opbouw, dan moet daar een bereikbare ontluchter komen.
Zoals anderen schreven: vulpunt maakt niet uit zo lang je op 't bovenste punt maar druk houdt. Met het vulpunt op de eerste etage is dat géén probleem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu