Bij welke vakman moet ik zijn?

Ingrid vd Water

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Graag zou ik, als absoluut a-technisch persoon, advies willen hebben bij wie ik moet zijn, zodat ik weet welk bedrijf ik kan bellen voor hulp:

Mijn huis is 5 jaar oud. Ik ben de 2e eigenaar en heb er 3 jaar geleden een stukje aan laten bouwen en gelijktijdig over de gehele begane grond vloerverwarming laten aanleggen als hoofdverwarming (5 groepen).

Nu heb ik de volgende situatie:
Mijn vloerwarming hoor ik wel 'werken' als ik met mijn hoofd bij de installatie ben, maar de vloer wordt niet warm. Mijn Honeywell thermostaat geeft 17,5 graad aan, en dat is ook de stand van de twee meters op de vloerverwarmingsinstellatie.
De thermostaat geeft wel een 'vlammetje' als teken dat 'ie gaat verwarmen als ik de gevraagde kamertemperatuur van bijvoorbeeld 20 graden opgeef, maar er gebeurt dan niets? Verder heb ik wel gewoon warm water?
Ik heb de ketel op zolder al gereset maar die geeft ook geen meldingen of iets dergelijks?

Ik wilde het bedrijf bellen dat de vloerverwarming en de vloer gelegd/geleverd heeft, maar ik kwam er via internet achter dat ze daar midden febuari 2012 faillissement hebben aangevraagd... (heb ik dat weer?!).

Mijn vraag is dus: kan ik hiervoor bij een andere, willekeurige cv-installateur terecht (bijvoorbeeld die op de ketel vermeld staat) of moet ik een vloerverwarmingsservicemonteur (bestaan die?) hebben?

Dank jullie wel vast voor het lezen en een mogelijk antwoord. En dan te bedenken dat ik destijds juist zowel de vloer als de vloerverwarming geleverd wilde hebben, om problemen en 'naar elkaar wijzen' te voorkomen... -zucht-

Groeten,
Ingrid
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Elke CV-service technicus zal je probleem kunnen oplossen.Kijk eerst even of er geen kraan lekt, dat zou nl wel eens de storing kunnen veroorzaken.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
Ik zou eens beginnen met het controleren van jou cv ketel
Kijk eens of er genoeg water druk in zit, tussen 1,5 en 2 bar.
En heb je wel ww?

Merk en type cv ketel?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Ps,
1x de vraag plaatsen is voldoende
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #5
Als antwoord op jouw vraag: een installateur, kan dezelfde zijn die ook
jaarlijks je ketel komt onderhouden :idea:
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #6
Zal niet de eerste installateur van vloerverwarming zijn die failliet is gegaan. Er is veel kaf onder het koren en er wordt heel wat af gerommeld. Om u via deze weg van dienst te zijn, zijn toch wat meer gegevens nodig over de installatie.
U geeft al aan dat u de vloerverwarming hebt laten leggen door degene die de vloer heeft geleverd: m.i. een verkeerde combinatie. Vloerverwarming installeren is echt iets anders dan wat buizen in de vloer aanbrengen. Dat is ook weer iets anders dan een tegelvloer op een goede wijze aanleggen.
Voor ieder soort werk heb je vakmensen: laat ieder nou eens werk uitvoeren op het gebied waarop hij gespecialiseerd is en de beste kwaliteit met de juiste producten levert.

Wij komen nogal wat van dit soort situaties tegen omdat men "liever alles door één partij wil laten aanleggen." Dat is vaak nog lang geen garantie dat het goed gaat en dat u goedkoper uit bent.
(zoals je wel eens ziet: tegels met gratis vloerverwarming......onmogelijk (!), want linksom of rechtsom: u betaalt toch voor die vloerverwarming)

Als de buizen in de vloer verkeerd zijn gelegd (te ver uit elkaar bijvoorbeeld) zal het lastig blijven en spendeert u alleen maar geld aan allerlei lieden die er waarschijnlijk ook niet achter komen.
Aan het opknappen van een niet goed functionerend systeem wat door een ander is aangelegd, beginnen echter veel firma's niet, want je weet nooit wat je tegen komt.
Probeer in contact te komen met een gespecialiseerde firma in het installeren van vloerverwarming.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
3 berichten samengevoegd, 1 x posten is genoeg en wel zo overzichtelijk.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #8
Plaats eens een paar foto's van de verdeler.
Wat voor temperaturen geven de meters op de verdeler aan?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #9
Temp op verdeler, aanvoer en retour 17 graden staat in 3e alinea?

Edit
Ooooops die had ik niet gezien Headhunter.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
In diezelfde alinea staat ook iets over de WW voorziening.
 

Ingrid vd Water

  • #11
Heren (althans, ik vermoed dat jullie allemaal heren zijn :D ),

Dank voor de antwoorden.

De druk is 1,8 bar dus normaal en ik verbaasde me erover dat zo'n systeem het 'ineens' niet meer kan doen? Drie jaar helemaal geweldig gewerkt en dan ineens dit? (Overigens liggen de buizen juist dicht bij elkaar, heb ik destijds speciaal gevraagd en gezien.) En nee, ik heb geen lekkende kranen, geen gaatjes in de vloer geboord of iets dergelijks. Plotseling doet 'ie het gewoon niet meer. En ik dacht altijd dat het in combinatie met het warme water was, dus geen warme kachel = geen warm water. Maar blijkbaar kan het dus ook anders zijn...

Nou ja, ik begrijp in ieder geval dat ik bij mijn gewone installateur terecht kan ondanks het feit dat 'ie de ketel ooit eens geleverd heeft met radiatoren op de begane vloer. Fijn, die ga ik morgen meteen bellen. Vanavond maar een lang, warm bad nemen en vroeg naar bed!

Nogmaals, dank voor de antwoorden en de adviezen.

Groeten,
Karin

P.S. En dat dubbel posten ging ook per ongeluk... Ik had het later gezien maar toen kon ik het er niet meer af halen...?
 

Freekcv

  • #12
Ik zou eerst even kijken of de maximaal van de vloerverwarmings pomp niet gereset moet worden
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #13
Je kan je bericht zelf verwijderen als er nog niet op gereageerd is en binnen een bepaalde tijd (ik weet alleen niet meer hoe lang :oops: ) maar geen probleem hoor, het is aangepast.
 

Kacheltje

  • #14
Deze optie is enkel voor vaste beantwoorders en mods. Frank.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #15
Nee hoor kun je idd zelf binnen 1 uur
 

Kacheltje

  • #16
Ja hoor :wink: , jij als vaste beantwoorder kan dat wel.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #17
Ok, je kan je tekst verwijderen en dan blijft er een leeg topic over.
Dat wel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu