Bewapeningsgaas vergeten

Andriesdelange

  • #1
Bij het plaatsen en stucen van mijn plafond van gipsplaten ben ik het bewapeningsgaas vergeten. Hoe noodzakelijk is het om hiernog wat aan te doen? toch nog plakken en een dun laagje fix en finish erop smeren. Of hebben jullie hier een ander idee bij?

bij voorbaat dank voor de adviezen!!!
 

BeeTeeWee

  • #2
Dat treft. Bij gipsplaten van 9,5mm met ronde kant (RK) gebruik je namelijk ook geen stucgaas. Die zou namelijk OP de plaat komen te liggen en in combinatie met een laagje gips/F&F een zichtbare bobbel veroorzaken. Wel is het verstandig om de naden dan met een vezelversterkte jointfiller / nadenvuller te dichten. Minimaal twee keer, trouwens. In de wandplaten van 12,5mm met AK (afgeschuinde kant) ligt het stucgaas iets terug, dan is het een ander verhaal.

OF je moet, voor alle zekerheid, het HELE plafond nog een keer willen doen. Dan kun je het stucgaas er nog rustig in verwerken.
 

Andriesdelange

  • #3
Dank je voor je antwoord!
Ik had stucplaat en heb een laagje gips over het hele plafond gestuct(niet alleen de naden). Maar denk dat ik toch maar de naden alsnog beplak en dan het hele plafond nog eens ga doen met een dun laagje FF of een mixje FF+rotband, (naden zie je niet meer maar ik weet dat ze er elke 40 cm zitten........)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Bij stucplaten wordt er ook geen gaas gebruikt.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het hoeft niet persé, maar ik doe het altijd wel en ik heb ook diverse stucadoors gezien die het wel doen.

Kwaad kan het in ieder geval niet. En op de stucplaten moet toch wel minimaal een laag van een 5mm gips worden aangebracht, en daar verdwijnt het gaas zeker wel onder.
 

Tiho

  • #6
Als de platen op een dichte onderconstructie ( platen ) zijn gemonteerd, lijkt het me ook raadzaam om het wel te doen. Er kan dan geen gips bovenuit puilen om stevigheid te krijgen. Degene die bij mij stuct gaast overigens ook alles.
 

Andriesdelange

  • #7
Ik denk dat ik het inderdaad opnieuw ga stucen met bewapeningsgaas. Vandaag kwam ik ook papieren voegband tegen bij de bouwmaat, zou ik dit ook kunnen gebruiken? (dan kan ik volgens mij de laag iets dunner houden) Of is papieren voegband voor heel iets anders, want op internet kan ik er niet veel van terugvinden?
 

Tiho

  • #8
Dat is om hoeken mee te maken. Niet voor naden.

Edit zo te zien aan je link is dit wel voor naden. Maar dan die in platen met afgeschuinde kanten. Gaas plak je zo op de naden en smeer je overheen, lijkt me beter en makkelijker.
 

Andriesdelange

  • #9
Als ik weer het hele plafond ga stucen moet ik dn eerst voorstrijken en daarna gaas of eerst gaas en daaroverheen voorstrijken of gewoon direct erop smeren met gaas (zonder voorstrijk)?

Thanx!
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #10
Eerst gaas, dan voorstrijk. Gaas plakt niet al te best op eenmaal aangebrachte voorstrijk.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #11
Er is ook stucmiddel waar geen voorstrijk voor nodig is. Ik gebruik dit om gipsplaten af te filmen (van 0 tot 5 mm dikte). Scheelt weer werk. Al is het gips wel wat duurder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu