Bevestiging tussen dakbalken

HansP70

  • #1
Ik zit met het volgende probleem: ik ben bezig met het installeren van twee garagedeuren in een garage met een platdak. De rail waar de sectionaaldeuren in lopen zitten tussen de dakbalken in en ik wil graag weten hoe ik het beste een constructie maak tussen de balken om daar de deuren aan te kunnen bevestigen. De rail loopt parallel aan de balken die op de foto's te zien zijn en de bevestiging loop recht omhoog naar het dak. Ik kan de bevestiging niet rechstreeks aan de balken maken, omdat de bevestiging buiten de loop van de deuren moet zitten. Ik zat zelf te denken om tussen de balken een dwarsbalk (66x44mm) te bevestigen met 2 balkdragers (zie foto). De deuren wegen per stuk ongeveer 100 kg, dus zal de dwarsconstructie maximaal 100/4 * 2 = 50 kg moeten kunnen dragen. Aan de zijkanten van de garage kan de rail aan de muur bevestigd worden.

Hieronder de foto's:




Balkdrager

Hebben jullie een idee of dit een goede werkwijze is?
 

Fritske1978

  • #2
Het lijkt me een goeie oplossing, balkjes dwars tussen de bestaande balken, en daaraan de rails ophangen. Heb je een foto van de bevestigingsbeugel, misschien maakt dat wat meer duidelijk.
 

Aernout

  • #3
Plaatje van de beugel zou inderdaad mooi zijn.
Jouw idee lijkt inderdaad een prima oplossing te zijn.
Waarschijnlijk zou ik precies hetzelfde gedaan hebben.

Misschien een iets hoger balkje nemen? (maar ik ben altijd wel van de overkill ....)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Die balkdrager is die dan 44mm breed?

Ik zou zoals Aernout aangeeft ook grotere balken gebruiken. Dezelfde als de dakbalken ziet er het netst uit en is gegarandeerd sterk genoeg.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Bij mijn garage is de rail met zgn flamco rails opgehangen aan de balklaag. Deze is onder tegen de balklaag aangeschroefd. Die 20 mm hoogte moet dan wel tot beschikking zijn.
 

Millew

  • #6
Volgens mij zitten de deuren er al lang in, gezien de datum. TS heeft ook niet meer gereageerd na het antwoord van Fritske1978, dus het zal wel snor zitten :wink:
 

Aernout

  • #7
Dat dacht ik dus ook toen ik gisteren het topic weer las.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu