Bevestigen zonnescherm aan een zwakke muur

D-exclusive-w

  • #1
Goedendag allen,


Vorig jaar is er na een sterke windhoos mijn zonnescherm van de buitenmuur afgeklapt. Daardoor zijn er enkele scheuren in de voegen gekomen. Deze waren niet echt zichtbaar.
Hierdoor heb ik vorig jaar een nieuwe laten plaatsen. Van het merk Rainbow gesloten cassette, lengte uitval 3 meter, breedte 4,5 meter. Elektrische aan/uit motor.
Begin zomer was mij opgevallen dat de scheuren groter en erger waren geworden. Zodoende is de zonnescherm gedemonteerd en heb ik een metselaar de voegen laten verwijderen en opnieuw aan laten brengen. Die gaf al aan dat de binnen en buiten muur niet goed met elkaar verankerd waren, een zwakke constructie dus. Deze heeft dan ook enkele ankers er tussen gezet om dit te verstevigen.
Nu wil ik de zonnescherm weer terug plaatsen, maar ben heb ik toch het idee dat dit verstevigd moet worden. Of in ieder geval de draagkracht meer verdeeld moet worden over de muur.
Nu ben ik op zoek na bruikbare tips hoe dit het beste op te lossen. Bovenste en onderste foto zijn na het opnieuw voegen, middelste foto's ervoor
Alvast bedankt voor de moeite :) Met vriendelijke groet Danny.









Twee foto's rechtgezet - mod
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Gelet op het feit dat de muur al gescheurd staat zou ik het volgende doen:

Laat 2 platen in Alu maken en deze laten moffelen in de zelfde kleur van het scherm.
De afmeting van de platen ca 50cm breed en de hoogte ca 20cm hoger dan de totale kast hoogte en steunen van het scherm. Dan komt deze plaat ca 10cm boven en onder het scherm uit.
Dikte van deze platen minimaal 10mm
Maak gaten in de platen op de plaats waar de gaten van het scherm zitten. Zodat je het scherm aan de platen kunt monteren. verzink de gaten aan de achterzijde zodat de koppen van de bouten gelijk met de plaat komen.
Boor montage gaten in de platen waar het geheel geplaatst wordt tegen de muur.
Monteer de platen met chemische ankers (6 per zijde)

succes
 

D-exclusive-w

  • #3
Hallo Waldy,

Bedankt voor je toelichting, hier ga ik mee aan de slag.

Met vriendelijke groet,
Danny
 

Wiljanbeens

  • #4
Eventueel doorboren naar binnen muur is geen optie? Kun je het veeeel steviger maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu