Bevestigen knikarmscherm

Joep345

  • #1
Hallo, ik heb al een aantal keer gekeken op dit forum, erg nuttig.
Nu heb ik een concrete vraag; ik heb een knikarmscherm gekocht met motor ( Aurora Picca) 4,50 breed 3 meter uitval.
Ik wil hem monteren aan de gevel van het huis( baksteen) zodat hij boven het dak van onze serre komt.
In de handleiding staat dat bij montage op 2.70 m hoogte de voorlijst uitkomt tussen de 1,80 en 1,90 meter. Dit is te verstellen zodra het scherm uitgeklapt is. Mijn vraag, is de schuinte ook te verstellen zonder dat hij helemaal is uitgeklapt? Dit omdat ik hem anders veel hoger op de gevel moet monteren daar hij anders bij uitklappen op het dak van de serre terecht komt omdat hij dus in eerste instantie te schuin naar beneden loopt..
Iemand?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dan zal je hem uit moeten klappen voordat je hem monteerd.
En anders na montage tijdens het uitklappen optillen en dan afstellen.

Maar voor serredaken heb je speciale zonwering die er vlak overheen loopt en windvaster is.
 

Joep345

  • #3
Ok, dan wordt het optillen en dan stellen.
Wat is bij dit soort schermen in de regel de minimale en maximale schuinte hoek waaronder je hem kan afstellen? Kan ik niets over vinden in de handleiding, ik begreep dat ze altijd iets naar beneden lopen en 90 graden dus niet haal baar is.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hoe schuin is het dak dan?
 

Joep345

  • #5
Exacte hoek weet ik niet, maar niet heel erg schuin, verloopt iets van 15 a 20 cm
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
Over welke afstand?
 

Joep345

  • #7
2.90 m ongeveer
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #8
Hmm, dat is niet al te veel verval.
Ik zou het scherm eens met z'n rug op de grond leggen en zorgen dat je met een paar man cq vrouw bent, vervolgens het scherm uit laten gaan en kijken hoe hoog je het af kunt stellen zodat je de ophanghoogte kunt bepalen.
Het is natuurlijk het mooiste als hij er vlak overheen gaat.
 

Joep345

  • #9
Das inderdaad wel een goed idee, maar kan ik hem handmatig uitklappen? Er zit immers een motor in.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #10
Nee, je zal even een electrische aansluiting moeten maken.
 

DHWZ

  • #11
Even een simpele testsnoer maken :wink:
 

Kluske

  • #12
Nadat je een simpele testsnoer hebt gemaakt leg dan je scherm op de zijde die tegen de muur komt,laat nu het scherm zover open komen zodat je er met je handen ruim erin kunt komen. Draai nu aan de stelbouten van de armen draai deze op deze manier zo hoog mogelijk op,
sluit nu weer het scherm en ga deze monteren. Het zal nu zeker te hoog gaan maar nu kun je de voorlijst op de juiste manier afstellen.
 

Joep345

  • #13
Na het laatste bericht van kluske heb ik hem vandaag opgehangen met het idee dat als ik hem een klein beetje uitklap bij de bouten kan komen. Dit lukt ook, alleen mijn vraag is hoe ver mag je de stelbout omhoog draaien? Er zit aan de onderkant een soort borgmoer, in het midden gaat de bout door een soort rechthoekig blokje ( ook met schroefdraad). Als ik hem nu omhoog draai om het scherm minder schuin te laten lopen kan ik niet ver genoeg naar mijn idee omdat dan die onderste bout eruit draait. Of is dit geen probleem en vangt het blokje alsnog de stelbout op?
Ik kan nu dus niet voldoende de schuinte omhoog stellen, het scherm raakt op een dikke kwart uitval het dak van de serre.
Bedankt trouwens voor de reakties zover!
 

Kluske

  • #14
Deze moer is een borg moer deze mag wel me draaien maar mag niet los.
Probeer bij het stellen van de armen deze een beetje op te tillen zodat de bout en moer tegelijk draaien.De druk is dan van het alu -blokje zodat dit geheel wat makkelijker draait.
 

Joep345

  • #15
Gelukt! Kon hem nu helemaal uitklappen, dus gelukkig niet meer verzetten op de muur. Morgen even fine tunen!
Bedankt voor de tip.
 

Joep345

  • #16
Heb hem nu mooi recht hangen. Ben net even wezen prutsen met de eindafstelling van de motor; het is een semi cassette, hij sluit nu mooi.
Als ik hem helemaal uitklap heb ik nog iets van 10 a 15cm stof op de rol, heb geprobeerd door het eindpunt van de motor te verzetten deze stof te kunnen benutten maar dat lukt niet, stof rolt wel verder af maar het doek gaat slap hangen en niet verder meer uit. Kan ik hier nog iets aan verstellen door de knikarmen anders te positioneren?
 

Kluske

  • #17
Nee, de armen zijn op lengte dus deze bepalen nu je uitval.
Zorg dat de armen niet helemaal uit staan, maar het scharnier punt moet iets open staan, dit in verband met het op vangen van eventuele wind stoten op deze manier veren de armen maar wanneer je ze helemaal open zet zijn het als het ware twee starre stukken aluminium geworden met een grotere kans op breken.
 

Joep345

  • #18
Ok dat is duidelijk. dan hangt nu nu zoals ie moet hangen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu