Beugel op decoupeerzaag

Willem269

  • #1
Hallo, ik heb een gouden oude Black en Decker decoupeerzaag DN34/D1. Nu zit daar een metalen beugel op, waarvan ik niet weet waarvoor hij is. Hij wordt vastgeklemd met de schroef die het mogelijk maakt de zool van de zaag onder een hoek te verdraaien, loopt aan de voorzijde, drie centimeter omhoog. Het viel me laatst zo maar op dat alle andere decoupeerzagen die ik op het net zie, zo'n beugel niet hebben. Iemand enig idee? Als het zo niet duidelijk is, moet ik er maar een plaatje bij plaatsen.
 

Willem269

  • #3
Dank je, Tiho, maar dat is het niet. De beugel is gemaakt van, laat ik zeggen dik ijzerdraad, en nu ik er nog eens over nadenk (dat heb ik de 20 jaar dat ik deze zaag heb dus niet gedaan, gewoon ermee gezaagd) zou het kunnen dat het een soort beschermingsbeugel is. Zoals gezegd, hij loopt aan de voorkant een paar centimeter omhoog. Dus als je bijvoorbeeld naar een wand of ander verticaal vlak toe zaagt, kun je met het blokje waar de zaag in geklemd zit, niet tegen het verticale vlak komen. Misschien was/is het wel een los accesoire dat je kunt monteren voor specifieke situaties. Ik houd het er maar op, tenzij iemand nog met een ander, verhelderend idee komt. Bedankt voor de moeite, ik had wellicht beter eerder wat dieper moeten nadenken. Maar ja, met zo'n goed forum met zo veel kennis ter beschikking wordt een mens lui ;-)
Hoewel, ik ga maar weer gauw aan het klussen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Plaats anders even een foto ter verduidelijking.
 

Willem269

  • #5
Hoop dat het zo duidelijk is en hoe meer ik erover denk, hoe meer ik ervan overtuigd raak dat het een soort beschermingsbeugel is.

 

StefanD

  • #6
Lijkt me inderdaad een beschermingsbeugel om te voorkomen dat je in je vingers zaagt. Mijn Metabo heeft ook zo'n soort beugeltje.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
En ook om te voorkomen dat het op en neer gaande bevestigingsblokje voor je zaagje schade aanbrengt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu