Betonvloer, holle ruimte kunstofkozijn

Bos01439

  • #1
Ik heb op de benedenverdieping een betonvloer, nu zit er tussen het kunststofkozijn en de betonvloer een holle ruimte opgevuld met wat pur en een ertussen een houten plank.
De houtenplank heb ik inmiddels losgehaald, maar het probleem is het volgende:
Als ik de deur dicht doe beweegd het kozijn aan de onderzijde een beetje.

Ik wil de holle ruimte opvullen met beton, kan dat?
Gaat de het beton dan niet scheuren door het trillen van het kozijn?
Ik wil op de vloer totaan het kozijn(dus zonder houten tussenplankje) een siergrindvloer laten leggen, maar wil voorkomen dat hij gaat scheuren of barsten
 

Jeko

  • #2
Stak het plankje dat je hebt weggehaald eerst uit? Anders gaat men er misschien vanuit dat met het toenemen in hoogte door het leggen van een vloerafwerking het plankje aan het oog onttrokken wordt. Dat het alleen diende voor het stellen van het kunststof kozijn.

Je zou het kunnen terugplaatsen en er een grindvloer tegenaan laten leggen. Volgens mij hoef je niet bang te zijn voor scheurvorming als het enkel tegen de zijkant van de vloer zit en tevens een klein opp. heeft.
 

renehi

  • #3
Of opvullen met montageschuim, zit die ook vast.
 

Henkvis

  • #4
Opvullen met montageschuim (=PUR)? Zal denk ik niet gaan. De epoxy van de siergrindvloer zal dit wegvreten....
Hoe groot is het gat? Als het ter grootte van die plank is, dan gewoon met vloeibare beton opvullen. Ik denk dat het gevaar van schuren vrij klein is. De epoxy in de siergrindvloer is ook nog wel aardig flexibel.

Suc6
 

Bos01439

  • #5
Dank jewel voor de reactie's, pur was ik al achter dat dat niks wordt. Het gat tussen de vloer het kunststofkozijn ga ik opvullen met inderdaad vloeibaar beton met eroverheen een marmeren dorpel
 

renehi

  • #6
Ik dacht dat het ''plankje' (zogenaamde steldorpel) nog onder de dorpel van de k.kozijn lag, vandaar mijn abusievelijk foutieve opmerking.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu