Betonplex aanhangwagen

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #1
De bodem en zijkanten van mijn aanhangwagen waren van betonplex en inmiddels verrot. Ik heb het plaatwerk inmiddels verwijderd en ben op zoek naar nieuwe betonplex platen.

Nu is betonplex beschikbaar in verschillende kwaliteiten. Heeft iemand wellicht ervaring met welke kwaliteit geschikt is voor deze toepassing?
 

Klusbarry

  • #2
Als je ze bij de houthandel haalt (dus niet de bouwmarkt) zit het wel goed. Ik heb daar 4 jaar geleden platen gekocht om een bekisting van te zagen. Gebruik ze tot op de dag van vandaag nog steeds voor verschillende toepassingen en zijn nog beresterk.
Ik zou zeggen, geld erg goed besteed.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Ook de houthandel heeft verschillende kwaliteiten.
De film is vaak 120 gr/m2. Echter de dragerplaat maakt het verschil: Van spaanplaat, via populieren en populieren naar hardhout. Spaanplaat is niet geschikt.

Populieren eook niet, bij indringen van water in de kopse kant zie je het multiplex opzwellen waardoor het eerder beschadigd.

Berken is wel sterk, en mits je de kopse kanten zeer goed afdicht heb je hier jaren plezier van. Is wel de duurste variant...

Door en door hardhout multiplex is het meest fool-proof, en nog enigszins betaalbaar.

Voor de vloer zou je ook nog een anti-slip uitvoering toe kunnen passen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Bedankt voor de suggesties. Zal binnenkort de platen bestellen. De bodem maak ik overigens liever van glad plaatmateriaal, omdat er hoofdzakelijk tuinafval mee wordt vervoerd. Een gladde bodem maakt het schoonmaken makkelijker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu