Betonnenplateau verwijderen op hoogte

Yuli

  • #1
Hallo klusvrienden,

Graag jullie advies. Ik ben bezig om een extra badkamertje te maken in mijn huis op de begane vloer (drive in woning) van een klein WC hokje en wat vroeger een ketelruimte / kolenhok was. Hier zat een tussenmuurtjes van gasbeton blokken deze heb ik inmiddels verwijderd. (zie foto 1).


Links boven zie je een betonnen plaat. Dit was een koof voor de oude rookkanaal van de ketel (verlengd) en daarnaast een luchtkanaal voor de wc. Deze is half ingemetseld in de tussenmuur aangrenzend bij mijn buurman. De plaat is 6 cm dik (zie foto 2).



Ik wil deze zo vlak mogelijk langs de muur verwijderen maar wat kan ik hier het beste voor gebruiken? Ik denk dat een muur zaag niet gaat en een gewone slijptol (125mm) er niet door heen gaat komen. Wellicht lukt het wel met een 300mm haakseslijper?
 

Sjaan Smit

  • #2
Met een kangoo de beton weghakken,dan houd je op een gegeven moment alleen maar wapening over en die dan strak langs de muur afslijpen...
 

Tiho

  • #3
Dat is idd een stuk veiliger. Wat denk je als dat stuk in een naar beneden komt.
 

Sjaan Smit

  • #4
Je moet niet aan de muurkant beginnen met hakken idd
en zorgen dat iig je hoofd boven de plaat is als je aan het hakken bent dus op een kamersteiger oid...Aan de zijkant beginnen dan valt tie heus niet in een keer na beneden..mocht dat wel gebeuren dan zou ik me ook zorgen gaan maken over de rest van mn huis :wink:
 

Yuli

  • #5
Bedankt voor de tips het ging nog vrij makkelijk ook, zelfs met een goedkoop bouwmarkt apparaat. Denk meldt het nog even.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu