Betonnen vloer tuinhuisje

Ppassie

  • #1
Ik ga een betonvloertje storten om een tuihuisje op te zetten van 2 x 3 meter. Ik heb hiervoor een bigbag betonzand (zand met grind) laten komen. Nu weet ik dat je normaal beton maakt uit 1 deel cement, 2 delen zand en 3 delen grind. Alleen zit het zand en grind nu bij mij al bij elkaar. Dus ik neem aan dat ik nu 1 deel cement op 5 delen zand/grind moet doen?

Verder hoeveel cement heb ik nodig? ik heb 0,75 kuub betonzand. Volgens mijn theorie moet dus 1/6e deel cement zijn. Dat is dus 0,150 kuub oftewel 150 liter cement. Nu staat er op de zak 25 kg, maar hoeveel liter is dat?

En als laatste vraag, is er een handig truukje om de juiste hoeveelheid water te gebruiken. Ik heb begrepen dat als het te nat wordt, dat beton niet goed hard wordt?
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
15 a 18 liter per 25 kg. dus 10 zak.

Met een betonmolen mengen doe je er water bij dat de beton net niet meer met de schoeppen die er in zitten mee word genomen naar boven.
Het glijd dan als het ware door de gaten.
 

Ppassie

  • #3
Bedankt voor de tip. Ik ga komende week aan de slag. Het is voor de vloer van een tuinhuisje, de Burj Kalifa hoeft er niet op te komen staan :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu