Betonnen muur voorbereiden voor latex.

Jolly

  • #1
Deze maand verhuis ik naar een tamelijk nieuwe 3-kamer etage, 2003 opgeleverd.

Ik heb overal in de etage het behang verwijderd. Tevoorschijn komen gasbetonnen muren en betonnen muren vol met kleinere en grotere gatenkaas gaten. Waarschijnlijk is het stuken van alle muren de mooiste of beste oplossing. Maar dat is me te duur en behang wil ik perse niet.

Hoe kan ik de betonnen muren het beste voorbereiden en wat is daarbij de beste volgorde?

Is ammoniakoplossing het beste om de muren als eerste te behandelen/ontvetten? Hoe maak ik de muren schoon, met een borstel of een doek? Wanneer, in welke fasen en waarmee moet ik de muren schuren?
Wanneer vullen van de gaten? Als eerste of juist als er al lagen voorstrijk/latex zijn aangebracht. Voorstrijk ook in de gaten?

Hoeveel lagen voorstrijk/latex zijn nodig?

Alvast bedankt!
 

Dingena

  • #2
Eerst de muren behandelen met een goede ontvetter, liefst een verfontvetter (ik noem geen merken, vraag hiernaar bij de verfspeciaalzaak) dan de muren laten drogen.

Er is een zelf stuc product op de markt (vraag hiernaar bij de verfspeciaalzaak) waarmee je heel makkelijk zelf de muren glad kan maken.
Het is aan je zelf om te bekijken of het helemaal nodig is of dat je alleen een paar gaten moet vullen. Als het maar een paar gaten zijn dan kun je deze opvullen met een gatenvuller.
Muren met veel gaten opvullen met gatenvuller is prijziger dan de zelf stuc en veel meer werk!

Als dit alles is gedaan ga je kijken of de muur glad genoeg is voor het resultaat wat je wil bereiken, zo niet dan ga je schuren.

Na het schuren de muren met voorstrijk behandelen.

Hierna de muurverf aanbrengen.
De hoeveelheid lagen ligt aan de kwaliteit van de latex, (goedkoop is meer lagen) en de kleur (hoe roder/geler hoe meer lagen). Maar voornamelijk hangt dit van de kwaliteit af en hoe goed je de muren voorbehandeld hebt met voorstrijk. Hoe zuiniger je bent geweest met de voorstrijk hoe meer latex je zal gebruiken.
 

L.Schakelaar

  • #3
De gaten in een betonnen muur kan je gewoon vullen met gips, het beste kan je de gaten vullen en gelijk strijken met de muur, laten drogen ca 24 uur, het gips trekt zich als het droogt iets terug. Nu nog een keer vullen en wederom gelijk houden aan de muur, na een tijdje met een spons over het gevulde gat strijken en weer met een spaan glad strijken. Je kan het beste met een rvs spaan werken, zonodig een aantal keer herhalen.

Gasbeton wordt wat lastiger, gasbeton is heel erg zuigend en niet erg glad, zit er al stucwerk op de gasbeton blokken?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu