Betegelen over betonnen vloer in badkamer?

Vinc_71_yep

  • #1
In de badkamer ligt nu een gedeelte oude plavuizen (ligt goed waterpas) en een gedeelte waar ik de afvoer en leidingen verlegd heb. Dit gedeelte heb ik opgevuld met beton.

Moet ik het hele gedeelte eerst egaliseren of mag ik rechtstreeks op de vloer betegelen?
En moet ik nog ergens extra op letten met betrekking tot vochtige ruimtes?

Alvast bedankt

Vinc
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een paar van de vele zaken waar je op moet letten in vochtige ruimtes:
  • Elektravoorschriften: centrale aarding met elk metalen voorwerp (bad, douche, radiator, waterleiding, douchewand, etc.) een aparte aardleiding daarheen. vermoedelijk heb je ook nog een aardingsmat nodig, indien de douche geen losse douchebak heeft.

    Kijk voor verdere informatie over elektriciteit in de rubriek elektra en stel eventuele verdere vragen daarover in een apart onderwerp in die rubriek.
  • Waterdichte vloer. Met name indien je geen douchebak gebruikt, dus de tegelvloer in combinatie met een doucheputje of easydrain gaat gebruiken, is het van groot belang na het egaliseren de vloer waterdicht te maken, en vooral de hoeken.

    Dat doe je met behulp van zogenaamd kimband en afdichtingspasta. Ook hierover is al heel veel beschreven in met name deze rubriek badkamers.
Het is zonder meer de moeite waard het forum eens langs te gaan voor je vragen stelt, want veel vragen zijn al beschreven. Je kunt eventueel ook naar bepaalde woorden zoeken.
 

Jacco

  • #3
Je kunt prbleemloos tegelen over de tegels en de aangestorte naden. Zorg er voor dat de vloer goed schoon en vetvrij is. Gebruik eventueel ammonia om de vloer te ontvetten.
Verder moet je een flex-poederlijm nemen voor het lijmwerk, moet je hoogteverschillen opvangen, kun je ook gebruik maken van een flex-dikbedlijm. Met deze lijm voorkom je het probleem van hol klinkende tegels.

Hierna alles invoegen met waterdicht voegmiddel, en de randen rondom afkitten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu