Betegelen badkamer - Van onder tot boven ?

Helmer

  • #1
Wij gaan de badkamer strippen en opnieuw inrichten. De badkamer heeft een hoge muur (3,50m) en een iets lagere 2,80m . De badkamer maakt deel uit van een lessenaaradak, na wat problemen in het dak op de gehele bovenverdieping (
Damp doorlatende folie) , maar isolatie en folie is aangebracht en ventilatie is verbeterd.
Twee muren zijn kalkzandsteen gestuukt, en 2 metaalsysteemwandframe met gipsplaat afgewerkt. De badkamer krijgt een bad waarin gaat worden gedoucht, een toilet en een wasbak en heeft verder een veluxraam en krijgt een mechanische afzuiging. De ventilatie lijkt me hiermee geregeld.
Mijn vraag is, of het noodzakelijk is wanden, deze wanden, geheel van onder tot boven te betegelen , of zou betegelen van de wand rond/bij het bad tot boven spatwater hoogte (bv de douche-kop) voldoende zijn, en de rest van de badkamermuren tot een hoogte naar wens ?

Alvast bedankt,
Helmer
 

Remsey

  • #2
Dat heb ik ook eens gedaan, ging prima maar hou rekening met het feit dat je voeg met de jaren poreuzer wordt en dat die water opneemt met als gevolg dat dat naar beneden druppelt onder je bad. Als dat betegeld is van beneden tot onder dan heb je daar minder last van omdat het water zich in de voeg verspreidt en verdampt. Ik heb nu zo'n scheurtje in de voeg en het water komt steeds na het douchen in de woonkamer uit. Het is misschien een kopje water maar het vindt zijn weg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu