Bestrating + opstapje bestrating

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Hallo,

Twee jaar geleden heb ik de tuin opgeknapt (+/- 1000 m2). Aangezien het huis op een terp staat en de grond in 25 jaar aardig wat verzakt is, is er ongeveer 200m3 grond op gekomen om de tuin weer op hoogte te krijgen. Ook het terras bij de aanbouw (3,5 bij 11 meter) is gemaakt, door ongeveer een meter zand voor de schuifpui te gooien. Nu heb ik dit zelf allemaal netjes bestraat, maar ik heb hier twee vragen over, omdat er twee dingen zijn die ik moet veranderen:

1 Op sommige stukken van het terras komen de stenen die tegen het huis aan liggen omhoog. Ik snap echter niet hoe dit kan. Ik zou eerder denken dat ze gaan verzakken. Hoe kan dit?

2 De stap van het terras naar de schuifpui was net iets te hoog (het terras bij de aanbouw kon niet hoger, omdat het dan niet aansluit op het terras van het al bestaande huis). Ik heb hierdoor met de zelfde opsluitbandjes die ik gebruikt heb rondom het terras een opstapje gemaakt over de gehele breedte van de schuifpui. Het opstapje is ongeveer 15 cm hoog. Alleen begint nu het opstapje (en de bandjes) scheef weg te zakkken van de muur af. Zou ik deze opsluitbandjes kunnen verankeren aan de muur? Of zijn ze te dun voor een schroef met plug (te kwetsbaar indien er druk op komt)?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
1 Misschien een mol?
 

Fiesiekus

  • #3
1Dan wel muizen/ratten? Die kunnen tegels laten verzakken.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
1) Is de rest misschien verzakt en blijven die paar hangen tegen het huis?

2) Zou u een foto kunnen plaatsen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu