Bestaat er een manier om de kraan bij volle badkuip uit?

Paulvr

  • #1
Het gebeurt helaas nogal eens dat we het bad aanzetten, en de tijd vergeten (het duurt circa 20 minuten om het bad vol te krijgen).

Nu las ik ooit wel eens in algemene termen over een sensor doe je in/aan de badkuip zou kunnen maken om de kraag automatisch af te sluiten maar dat lijkt me nogal kwetsbaar.

Liever had ik iets als een instelbare eierwekker in de kraan zelf die je bijvoorbeeld op 15 of 20 minuten kunt instellen waarna de kraan automatisch afslaat.

De huidige situatie kost gewoon teveel geld en zorgen, we worden al wat ouder en hebben soms de neiging door een telefoontje of iemand aan de deur zo afgeleid te zijn dat we soms meer dan twee volle badkuipen verspillen voordat we er weer aan denken dat de kraan loopt. Het zou een zegen zijn als we dat op een of andere manier konden laten oplossen.

Als iemand iets weet, heet graag reageren!
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Standaard eierwekker ,n optie ?

Doelmatig en kost ,n drol ! :P
 

Paulvr

  • #3
Afgezien van het feit dat ik dat soort betaalmiddelen maar met grote tegenzin in mijn portemonnee bewaar, nee, ik wil graag dat het zonder mijn tussenkomst kan gebeuren. Ik ben dan weer hier, dan weer daar dus tenzij ik zo'n ding dan ook nog continu in mijn zak moet houden zou ik het ook erg fijn vinden als ik er gewoon op rekeken kon dat de handel na een kwartiertje of zo gewoon stopt met lopen zonder dat ik zelf fysiek moet ingrijpen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Je zou een elektrisch waterslot op de kraan kunnen zetten, en de sensor dan bovenaan aan de binnenkant van het bad kunnen plakken.



Dan stopt de kraan.

Maar als je dit dan ook vergeet, dan is het water weer koud en zul je het bad toch weer opnieuw met warm water moeten vullen.
Vergeet je het dan weer, dat je in bad moet, dan kun je weer van voren af beginnen.

Dus het idee, van het wekkertje is zo slecht nog niet.
Zo een ding kun je zo in je broekzak stoppen.

Een andere optie zou zijn, dat wanneer je het bad vol laat lopen, je tegelijk je helemaal uitkleed.
Dan vergeet je niet dat het bad aanstaat.
Of het moet zijn dat je altijd al dit gewend bent, om zo rond te lopen in huis. :wink:
Ook zul je zo niet de deur openmaken, als er gebeld wordt aan de deur.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #5
Tja, deze optie lijkt mij nog het meest aannemelijk Peter.
 

Paulvr

  • #6
Dank je Peter,

van dat idee van een sensor en waterslot had ik wel eens gehoord, maar omdat je dan met iets in je badkuip zit dat dan weer vies kan worden etc. leek me een timermechanisme de mooiste oplossing. Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat zoiets standaard ik een kraan ingebouwd kon zijn net als een temperatuurcontrole.

Mijn gedachten gingen uit naar bijvoorbeeld verpleegtehuizen waar hulpbehoevende bejaarden ook in bad geholpen moeten worden terwijl de verpleging tussen aanzetten bad en bejaarde erin helpen toch nog andere dingen elders zou kunnen doen.

Maar helaas heb ik me kennelijk vergist en bestaat zoiets kennelijk toch niet. Hartelijk dank voor de reacties. Enne... nee, het is niet zo dat ik zo dement ben dat ik niet meer weet dat zo'n bad loopt. Maar soms word je opgebeld of gebeurt er iets anders dat meer tijd kostte dan gepland waardoor het bad nodeloos langer loopt dan nodigs is. Niets meer of minder dan dat.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Je kan ook een losse eierwekker gebruiken. Maar beter is het om meteen in het bad te gaan zitten. Dat hoeft toch niet pas als ie vol is?
 

Paulvr

  • #8
De kuip doet er 20 minuten over en het vertrek is 's winters nauwelijks tot niet verwarmbaar dus in een lege bak gaan zitten is geen optie mede omdat ik al aardig op leeftijd ben.

En zoals ik al eerder zei, soms is het lastig om tussendoor weg te moeten lopen (de badkuip staat op een andere verdieping, we hebben er drie erg hoge, de kelder even niet meegerekend) dus een automatisch afslaan geniet bij verre de voorkeur.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #9
Misschien kun je 2 elektrische kleppen in de warm- en koudwaterleiding zetten, die je stuurt dmv een tijdrelais met drukknop. 1x drukken is 20 minuten water.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu