Bestaande zoldervloer met balklaag vervangen

NielsSt

  • #1
Ik wil in mijn huis de bestaande zoldervloer met balklaag vervangen. De huidige balklaag is 50*70mm hoh 900 met een flinke overspanning. Ik Heb al gekeken naar de nieuwe balken die ik wil toepassen, 59*156 of 69*169. Nu wil ik, om veel boren te voorkomen, ipv balkdragers te gebruikenen en die direct op de muur boren, een balk tegen de muur maken en daar de balkdragers tegenaan schroeven.

De afmetingen van de vloer zijn 6m x 4,8m, de 6m is verdeeld door een dakspant (ligger is 59*156) in 2,65m en 3,3m, dat wordt ook de overspanningsrichting (van spant naar muur dus). HOH van de nieuwe balklaag wordt 610mm ivm osbplaat die ik ga gebruiken.

Hoe kan ik de balk het best tegen de muur bevestigen (ene kant spouwmuur, andere kant woningscheidend 200 mm)? Ik dacht zelf aan keilbouten of injectie ankers (Fischer oid). Is rond 10 draadeind (Fischer 160mm, net lang genoeg) met M10 moer, genoeg? en wat moet de hoh van de ankers zijn? Verder nog dingen waar ik aan moet denken? ringen zitten bij de ankers geleverd, maar grotere ringen gebruiken bijv?

alvast bedankt voor het meedenken :)

groeten Niels
 

Tiho

  • #2
Is het een idee om de huidige balken te laten zitten?

Dan de balk die tegen de muur komt inravelen t.p.v. de bestaande balken, zodat deze om de balken heen valt en hieraan vastgeschroeft kan worden. dan in het midden van de balken een nieuwe zwaardere ertussen.

Eromheen zou ik een paar slagpluggen van twaalf mm. gebruiken ( plug erin slaan, schroef erin met schroevendraaier is veiliger voor de muur).

De bestaande balken zou je op kunnen dikken.
 

NielsSt

  • #3
Nee, de balklaag laten zitten is eigenlijk geen optie. Balken zijn erg klein van afmeting, liggen hoh 900 en zijn door electraleidingen etc doorboord. Ik moet echt een nieuwe balklaag leggen.

Bendankt in ieder geval voor het meedenken.

groeten Niels
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het lijkt me heel verstandig een bouwkundige e.e.a. te laten berekenen en te kijken hoe de bevestiging het beste kan.
Op afstand dit beoordelen vind ik niet verantwoordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu