Bestaande tegelwerk tot aan het plafond uitbreiden

Knijntje

  • #1
Hoi allemaal,

Tijd geleden dat ik wat gepost heb! Ik zit met een vraag met betrekking tot de badkamermuren.

Eigenlijk wil ik wil ik de bestaande tegels aanvullen tot aan het plafond omdat de muur te vaak nat wordt door het douchen. De boel gaat vreselijk schimmelen zoals te zien valt. Ontzettend storend natuurlijk dus ik wil er graag vanaf.

Het probleem: in de hoek van de badkamer (op de bovenste foto te zien) kijk je bovenop de tegelrand. Je ziet daar links een rand van 8 mm, maar rechts plaatselijk slechts 2 mm. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik vlak kan tegelen?

Een totaal andere oplossing dan tegelen vind ik ook prima. Het is namelijk maar tijdelijk. Ooit laat ik de hele badkamer opnieuw tegelen. Maar dat duurt nog wel even voorlopig moet ik het ermee doen. Ik heb geen idee of er een ander alternatief is dan tegelen. Goedkoop vind ik een pre.

Ik ben zeer benieuwd naar alle evt. input.

Alvast bedankt,
Martin



 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met bleek de schimmel behandelen.
Nieuwe latex aanbrengen en meer/beter ventileren, dan het er weer jaren tegen.
Verwarmen van de ruimte hoort eigenlijk ook in het rijtje thuis evenals isoleren van de spouw als het buitenmuren zijn.
 

Knijntje

  • #3
Ah dank je wel voor je antwoord...

Wat ik vergeten te vertellen was is dat het stukje van de muur waar de schimmel zit elke dag zeiknat wordt omdat er veel te laag getegeld is; we douchen staande in bad namelijk, zodat we hoger zijn dan bij het tegelen ooit oorspronkelijk bedoeld was.

Of zou dat toch genoeg zijn? Zou wel leuk zijn natuurlijk.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat stukje lijkt niet al te groot
je zou het gewoon kunnen wegsteken
Als het gipspeister is of zo is dat niet al te moeilijk
 

Knijntje

  • #5
Dank je wel, ja het is een klein stuk inderdaad. Maar ben bang dat het toch een flinke klus gaat worden (stoffig) vooral om het mooi vlak te krijgen. Hahaha ik weet hoe dat gaat; voor ik het weet ben ik een hele dag bezig. Er is nog een ander stukje ook aan de andere kant van de badkamer.

Misschien dat ik het zo laat toch. Het schoonmaken van de schimmel met bleekwater is erg goed gegaan. Misschien ga ik het gewoon schilderen toch. Ernom bedankt voor de hulp sowieso weer!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu