Bestaande hemelwaterafvoer door nieuw licht hellend dakvlak?

Hugo van Goethem

  • #1
Ik ben van plan een tuinberging tegen mijn woonhuis te gaan maken. Op de plek waar ik deze wil plaatsen, tussen een raam en de erfgrens, loopt echter een hemelwaterafvoer die ik niet kan omleiden. De tuinberging wil ik echter graag tegen de gevel bouwen, ivm stevigheid en materiaalbesparing. Als dak wil ik een licht hellend dak van underlaymentplaat met bitumen shingles gebruiken. Hoe kan ik het beste de bestaande hemelwaterafcvoer door het dak laten lopen, zonder lekkage?

ik hoor graag, Hugo :?
 

Fiesiekus

  • #2
Er bestaat speciale bitumineuze kit (shell) voor op platte daken die flexibel blijft en tegen vocht bestand is. Maar ik denk dat werking van dak en/of HWA de beperkende factor zal zijn: het gaat lekken op den duur.

Je zou ook een nieuw stuk goot in de nieuwe dak kunnen maken en de oude HWA afzagen en daarin uit laten lopen. Maar dan zit je ook weer: hoe maak je een stuk dakgoot in het nieuwe dak?

Laatste mogelijkheid: HWA afzagen en het water (evt. via een extra HWA-pijp parallel aan het schuine dak) afvoeren naar een nieuwe goot aan de rand nieuwe dak.

Wat ik me afvraag: waarom kan ie niet omgeleid worden? Hij kan toch om de berging heen, de berging in (door een zijwand of zo) en dan op de oude rioolafvoer?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Gewoon met een plakplaat voor dakbedekking, die zijn te maken door een loodgieter en ook zo te koop, afhankelijk van de dakhelling.
Een kapje om de doorgestoken pijp maakt het waterdicht, kit kan trouwens ook.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu