Bestaand plat dak isoleren

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een huis met een plat dak, dit werd niet geïsoleerd.

Tussen het dak en het plafond is er 30 cm ruimte, via het dakvenster kan ik in de wand een opening maken.

Langs daar kan ik bv isimokorrels op het plavond leggen, maar hoe krijg ik die erin. Of bestaat er een ander systeem met schuim ofzo?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Johan buiten het feit dat je de korrels er niet in kan krijgen is dit ook geen goed idee.

Je zal ook een dampremmende folie moeten aanbrengen tussen de isolatie en je plafond.

Ik weet dat er van deze fabrikant een systeem is van platen die je op je dak kan leggen. Grind wegvegen, platen erop, steentjes er weer op en jij hebt een perfect "warm dak".

Houd ook de warmte tegen zomers en je hebt geen last van condens vorming tussen dakbeschot en plafond.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Lijkt me een mooie oplossing, maar bij een dak met grind (de steentjes) loop je het risico dat het grind inmiddels in de dakbedekking is gesmolten door zonnewarmte. Als je dan het grind wegveegt, loop je het risico dat de waterdichte laag afbrokkelt en je later lekkages krijgt.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Helemaal mee eens allemaal.

Isolatie onder het dakbeschot ben ik geen voorstander van ivm de mogelijke condensvorming (bij slechte uitvoeringvan de dampremmende laag, of als de isolatie niet tegen het dakbeschot zit, maar op het plafond ligt.)

De problemen met ingesmolten grind zijn naast de mogelijkheid tot lekkage ook nog dat het dak niet zo vlak meer is en dat het koude regenwater makkelijk onder de isolatieplaten kan lopen, met verminderde isolatiewaarde tot gevolg.

Een zgn omgekeerd dak leg je het best op een nieuwe onderlaag. Ik weet niet hoe groot het dak is en hoe de staat van onderhoud is, maar als je het kan combineren met het vernieuwen van de dakbedekking doe je het het beste. Dan leg je gewoon de isolatie op het dakbeschot onder de dakbedekking.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Patrick en Kees jullie hebben allebei gelijk!

Ja je moet voorzichtig zijn met de steentjes. Steentjes in mastiek lekker laten zitten. Styrodur geeft aan geen grind uit het mastiek te verwijderen (kans op lekkage)

Platen zijn van polystereen moet dus geen probleem zijn. Ten tweede kan je deze platen later als je het mastiek vervangt gewoon onder het mastiek plaatsen. Dus eigenlijk ideale oplossing in het geval je mastiek nog even mee kan.

Bij wat langer op het dak liggen zal er weinig koud water meer onder de platen lopen omdat ze ietwat gaan plakken aan de onderlaag. Ik heb ze zelf op mijn dak liggen en het is ideaal zodra ik mastiek ga vervangen leg ik ze onder het mastiek.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu