Bestaand dakkapelletje isoleren

Absl

  • #1
Ik heb een dakkapelletje waarvan de buitenzijde is afgewerkt met trespaplaat. Deze "puntjes" wil ik graag van binnenuit wat isoleren. Ik heb qua dikte maar weinig ruimte ivm kozijn, zoals je op de foto kan zien.
ik wil koud tegen de trespa, aan de binnenkant, isolatiemateriaal zetten, afwerken met gipsplaat. Is het nodig om nog een dampdichte laag hiertussen te plaatsen? En wat gebruik ik als isolatiemateriaal? Twijfel tussen pir en van die alu folie met luchtspouw / dunne zachte schuim / foam achtig materiaal er tussen..

Het dak / plafond ga ik niet doen na te veel twijfels en afraden in andere berichten hierover. Wel de afwerking van plafond met gipsplaten, onduidelijk voor mij of je daar nou wel of geen dampdichte folielaag achter de gipsplaat aanbrengt.. Ik zou zeggen van niet ivm met mogelijkheid tot ademen..

 

Bernhard

  • #2
Trespa moet aan de binnenzijde van de plaat door de buitenlucht geventileerd/gedroogd worden. je kan de plaat trespa meer naar buiten plaatsen. je hebt dan meer ruimte voor een plaatisolatie. Het dak aan de buitenkant isoleren is het beste. Dat kan door een plaat roofmate los op het dak te leggen. Deze dan verzwaren met een paar tegels. mvgr bernhard
 

Absl

  • #3
Dank voor deze aanvuling, zal eens kijken of dit uitkomt met de daktrim, evt nieuw dakje er op..
En dat trespa moet ventileren ook een goede tip. dank u.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu